Geri Dön
Hindistan'da erkekleri kaçırıp zorla damat yapıyorlar

Hindistan'da erkekleri kaçırıp zorla damat yapıyorlar

Hindistan’da genç bir mühendis erkek, gelinin ailesi tarafından kaçırıldı ve zorla evlendirildi. Ülkede 2016 yılında yaklaşık 3 bin erkek kaçırılıp evlendirilmiş!

Büşra Özbelli
Büşra Özbelli

Gazetecilik bölümü öğrencisinin ‘Haber nedir?’ sorusuna verdiği klişe bir cevap vardır: Bir köpek adam ısırırsa haber olmaz ama bir adam köpeği ısırırsa haber olur. Yani gerçekleşen olayın ilginç olması, haberin değerini arttıran bir kriterdir.

Haberin Devamı

Bundan dolayı Hindistan’da bir erkeğin gelinin ailesi tarafından kaçırılıp evlendirildiğini okuduğumda ilginç geldi. Biliyorsunuz bu tarz haberleri genelde kadınlar ile ilgili okuyoruz. Meğer Hindistan’da erkeklerin zorla evlendirilmesi gibi bir gelenek varmış!

Hindistan’ın yoksul bir eyaleti olan Bihar’da, Vino Kumar adlı gencin kaçırılma görüntüleri kameraya yansıdı. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Genç mühendisin zorla evlendirildiği görüntüler Hindistan medyasında dolaşıyor.

Görüntülerde Kumar kendisini bıraksınlar diye yalvarıyor. Buna rağmen gelinin ailesi damat kıyafeti giydirdiği genci zorla evlendiriyor.

Gelinin yakınlarından damadı teselli etmeye çalışan birinin sözleriyse son derece trajikomik; 'Seni asmıyoruz sadece düğününü yapıyoruz.'

Haberin Devamı

Erkeklerin zorla evlendirilmesinin gelenek olduğu Hindistan’da 2016 yılında yaklaşık 3 bin damat kaçırma vakası yaşanmış. Bu eylemi gerçekleştirenler genellikle gelin çeyizi parası olmayan yoksu aileler. Ayrıca yazılanlara göre bu evliliklerin hiçbiri iptal edilmedi…

Büşra Özbelli

Instagram: www.instagram.com/ozbellibusra

Benzer İçerikler