Geri Dön
Koronavirüste son durum: Dünya Sağlık Örgütü ne diyor?

Koronavirüste son durum: Dünya Sağlık Örgütü ne diyor?

Dünya Sağlık Örgütü, geçtiğimiz 24 saatte hızlı bir artış gösteren koronavirüs vakalarının ardından bir rapor daha yayınlayarak son durumu açıkladı. Hastalık, Çin üzerinde hızlı bir şekilde yayılıyor.

Andaç Üzel
Andaç Üzel


Dünya Sağlık Örgütü, Koronavirüs hakkında hazırladığı periyodik raporlardan 2 Şubat tarihli olanına dikkat çekiyor. Zira virüsün bu raporun kapsadığı 24 saatte daha hızlı yayıldığı işaret ediliyor. Ancak henüz telaşa mahal olmadığı, yalnızca temkinli olunması gerektiği görüşündeler.

Haberin Devamı

Tüm ülkelerde çalışmalar yürütülüyor

Koronavirüs hakkında tüm ülkeler kendi çalışmalarını yürütüyor. Virüsün hızla yayılmaması için ciddi bir çaba harcanıyor. Dünya Sağlık Örgütü ise, Koronavirüsün farklı ülkelerde ve Çin'de hangi şehirlerde tespit edildiğini, bu vakaların sayılarını dökümlediği bir tablo yayınladı. Bunun dışında ise teknik ve sağlık personelleri için çeşitli kılavuzlar yayınlayan Dünya Sağlık Örgütü, 'sık sorulan sorular' gibi bir sayfa da hazırlayarak web sitesinde yayınladı.


Toplam 17 bin kişi

2 Şubat itibariyle dünyada Koronavirüs teşhisi konulan kişi sayısı, Dünya Sağlık Örgütü'nün aynı tarihli raporuna göre 17391... Bu 17391 vakanın 17238'i, Çin'de tespit edilmiş durumda.

Çin dışında 153 vaka

Çin dışında ise şu ana kadar 23 ülkeden 153 Koronavirüs vakası raporlanmış durumda. Çin dışındaki ülkelerde yalnızca 1 ölüm yaşandı şimdiye kadar.

Haberin Devamı

24 saatte 2838 yeni vaka

1 Şubat tarihinde Çin'deki vakalar da dahil 2838 yeni vaka tespit edilmiş. Bu nedenle DSÖ, rapora dikkat çekiyor ancak panik yaratmaya gerek olmadığını da ifade ediyor.

Çin'de risk seviyesi çok yüksek

Dünya Sağlık Örgütü, Çin'deki Koronavirüs risk seviyesini "Çok Yüksek" olarak açıklarken Uzakdoğu ve küresel risk seviyesini ise "Yüksek" olarak duyuruyor.

362 kişi hayatını kaybetti

Şu ana kadar Koronavirüs'ten hayatını kaybeden kişi sayısı 362... Bunların -biraz önce de belirttiğim gibi- yalnızca biri Çin dışında tespit edildi.

DSÖ temkinli ve sık bilgilendiriyor

Dünya Sağlık Örgütü, olabildiğince temkinli davranarak hem global anlamda bilgilendirmeyi hem de sükuneti sağlıyor. Ülkelerin sağlık yetkilileri ise Koronavirüsün yayılmaması için çaba harcıyor.

Söylentilere kulak asmamak gerek

Bu noktada, söylentilere kulak asmak yerine resmî kaynakların doğrudan açıklamalarını dinlemek ise bize düşen en önemli görev. Tıpkı soğuk algınlığından korunduğumuz gibi, kendimizi Koronavirüsten korumak için de çaba harcamalıyız. Dünya Sağlık Örgütü'nün web sitesini mümkün olduğunca takip etmek ise dezenformasyondan korunmanızı sağlar. Doğru bilginin hayat kurtardığını unutmayın.

andac.uzel@demirorenmedya.com

Benzer İçerikler