Geri Dön
Meksika hakkında bilmeniz gerekenler

Meksika hakkında bilmeniz gerekenler

Meksika kültürüyle, sokaklarıyla, insanlarıyla oldukça sıcak bir ülke. Çoğu insanın bir gün Meksika'yı görme hayali mutlaka vardır. Biz de sizler için Meksika'ya dair bilinmeyenleri derledik. Bir gün Meksika'ya gidecek olursanız mutlaka bunları bilmelisiniz...

Betül Yasemin Keskin
Betül Yasemin Keskin


Haberin Devamı

Dünyanın en büyük piramidi Meksika'da
Dünya üzerindeki en büyük piramit sanıldığı gibi Keops Piramidi değil. Dünyanın en büyük piramidi Cholula Piramidi'dir ve kendisi Meksika'da bulunur. Aztek mitolojisindeki Xelhua tarafından yapıldığı söylenen piramidin yapımı söylenenlere göre yüzyıllar almış. Biz öyle duyduk...

Meksika'da 69 farklı dil konuşuluyor
Meksika dünyadaki en zengin dil çeşitliliğine sahip ülkelerden biriymiş. İspanyolcaya ek olarak Meksika'da konuşulan tam 68 yerel dil bulunuyormuş. Düşündüm de ne olursa olsun Hindistan'la yarışamaz sanırım.

En fazla taksi Meksika'da
Meksika dünyada en fazla taksiye sahip olan ülkeymiş. Hatta o kadar çok taksi bulunurmuş ki dünyada taksi ücreti en ucuz olan ülke de Meksika'ymış.

Haberin Devamı

Renkli televizyon bir Meksikalı tarafından icat edildi
Renkli televizyonun mucidi Guillermo Gonzalez Camarena'ymış. Kendisi yalnızca 23 yaşındayken renkli televizyon için kolları sıvamış ve sonunda bugün televizyonlarımızı renklendiren kişi olmuş.

Mexico City bir göl üzerine kuruldu
Meksika'nın başkenti olan 'Mexico City' kelimenin tam anlamıyla bir göl üzerine kurulmuş. Evet! Yanlış duymadınız şehir bir gölün üzerine kurulduğu gibi bir de her yıl 12 cm kadar çöküyormuş. Hatta bazı binalar tıpkı Pisa Kulesi gibi eğik duruyormuş. Bu oranla Mexico City, İtalya'daki Venedik'ten daha hızlı ve daha fazla batıyor.

Tuvalete tuvalet kağıdı atmamalısınız
Meksika'da tuvaletin içine tuvalet kağıdı atmak tamamen uygunsuz hatta bu davranış birçok 'Latin Amerika' ülkesinde uygulanıyor. Latin Amerika'lıların çoğu tuvalete tuvalet kağıdı atmakta zorluk çekiyormuş. Çevre ve hatta su kirliliği adına edinilmiş en güzel alışkanlıklardan biri bence. Tebrik ediyorum!

Sezar Salatası Meksika'da doğdu
Söylenenlere göre Sezar Salatası Meksika'da doğmuş. İtalyan-Amerikalı aşçı Caesar Cardini, 1924'te Meksika'nın Tijuana kentinde uluslararası bir boyut kazanan salatası 'Sezar'ı insanlığa sunmuş. Kendisine insanlığa kazandırdığı bu salata türü için teşekkürü bir borç biliyorum.

Benzer İçerikler