Geri Dön
Şişmanlar için XXL tatil köyü

Şişmanlar için XXL tatil köyü

Bahamalar'daki Eleuthera adası egzotik güzelliği dışında şişmanlar için de biçilmiş kaftan adeta. Eleuthera adasındaki The Resort adlı tatil köyünde şişmanlar geniş yataklar, geniş sandalyelerde sınırsız yemek keyfinin tadını çıkarabiliyor.

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Obez insanların ihtiyaçlarına göre tasarlanmış olan tatil köyünün kapıları da yine hassasiyetler gözetilerek yapılmış.

Haberin Devamı

The Resort'u hayata geçiren adam olan James King, bu fikrin aklına 14 yıl önce geldiğini söylüyor.

Daha önce bir otelde kilolu bir kadının yanlışlıkla sandalyeyi kırdığını ve bu yüzden 150 dolar ödemek mecburiyetinde bırakıldığını, bu ana tanık olduğu için de şişmanlar için tatil köyü projesini hayata geçirmeye karar verdiğini söylüyor.

Bu olayın kendisinde bıraktığı üzüntü yüzünden kimsenin kilolarından ötürü zor bir durumda kalmayacağı özel bir yer inşa etmeye karar vermiş.

Tatil köyünü ziyaret eden ziyaretçilerden Amy Flahery, "Havuza atladığımda ortalığa ne kadar su sıçratacağımı dert etmemek şahane bir şey" diyor.

2015'te tatil köyünü ziyaret eden Shawn-Marie Riley de "Herkesin herkesi yargıladığı, yargılamaya can attığı bir dünyada şişmanların kendilerini strese sokmadıkları, rahat oldukları bir yerde tatil yapmaları fikri mükemmel" diyor.

Haberin Devamı

Günlük hayatın temposunda, rutinde, koşturmacada yolda yürürken, metrobüste yer verirken vesaire, kilolu insanlara kırıcı davrandığımızın farkında değiliz.

O kadar benmerkezcil yaşıyoruz ki kilolu birinin oturamayacağı bir yere "Buyrun" diyebiliyoruz.

Amacımız kırmak değil belki ama karşımızdaki kilolu kişi rencide oluyor, kendini kötü hissediyor.

Dolayısıyla bu tarz 'özel' yerlerin sadece Bahamalar'da değil İstanbul'da da İzmir'de de dünyanın her yerinde de çoğalması ve 'Bir dakika' diyerek daha da bilinçlenmemiz gerektiğini düşünüyorum.

Kimse şişman olduğu için kendini kötü hissetmemeli.

Çünkü sağlık problemleri yaşamadığı sürece şişman olmak demek bir suç ya da 'fazlalık' değil.


twitter.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler