Geri Dön
Yeni Zelanda hakkında bilmeniz gerekenler

Yeni Zelanda hakkında bilmeniz gerekenler

Yeni Zelanda havasıyla, kültürüyle, insanıyla, enerjisiyle oldukça merak edilen bir ülke. Seyahat severlerin ilgisini çeken Yeni Zelanda'nın konumu itibariyle aşırı kapalı kutu bir ülke olduğunu söylemek mümkün. Yeni Zelanda hakkında bilinmeyenlere Molatik oluyoruz...

Betül Yasemin Keskin
Betül Yasemin Keskin


Haberin Devamı

Kişi başına düşen koyun miktarı...
Yeni Zelanda'da kişi başına 9 koyun düşüyor. Evet! Yanlış duymadınız hatta bu oran da Yeni Zelanda'yı dünyadaki en yüksek oran yapıyor. 268.021 km2'ye dağılmış sadece 4,8 milyon Yeni Zelandalı var ve bu da Yeni Zelanda'da 43 milyondan fazla koyun olduğu anlamına geliyor!


Elf'ler için Hava Durumu
Yeni Zelanda 2012 yılında dünyada bir ilk olan Elf dilinde yazılmış ilk hava raporunu yayınladı. Tabii ki yayınlayacaklardı, Yüzüklerin Efendisi filmlerine ev sahipliği yapıyorlar!

Kea kuşunun şöhreti!
Bir gün yolunuz Yeni Zelanda'ya düşerse, o topraklara özgü bir kuş olan Kea, arabanızın ön cam sileceklerini çekebilir ve camlardaki kauçuk şeritleri bir anda yiyiverebilir. Hatta birçok turist bu minik kuş sayesinde araç kiralarken çok fazla mağdur oluyormuş.

Haberin Devamı


İşaret dili üç ulusal dilden biridir
Yeni Zelanda, işaret dilini üç ulusal dilinden biri olarak tanımlamış. İşaret diline 10 Nisan 2006 yılında resmi statü veren Yeni Zelanda hükümetinin uyguladığı bu politika bence oldukça takdire şayan.


Pavlova'nın anavatanı Yeni Zelanda
Krem ​​şanti ve meyve dilimlerinden yapılan Pavlova tatlısının anavatanı Yeni Zelanda'ymış. Adını 1920'lerde ülkeyi ziyaret eden bir Rus balerin olan Anna Pavlova'dan alan bu tatlıyı denemeyen kalmasın diyoruz.


Hobbit'ler karşınıza çıkabilir
Yeni Zelanda, para biriminde Hobbit'lerle ilgili detaylara yasal olarak izin veren tek ülkedir. Bununla birlikte, Yeni Zelanda egemen adası Niue, yasal ihale paralarında Pokemon görüntülerine de yer veriyormuş. Hatta sınırlı bir madeni para koleksiyonunda Star Wars film görüntülerinin de olduğu bilgisi veriliyor.


Adı en uzun olan yer!
İnternette sık sık gördüğümüz 85 harfin bir araya gelmesiyle oluşan 'Taumatawhakatangihangaoauauotameteaturipukakapikimaungahoronukupo-kaiWhenuakitanatahu' Yeni Zelanda'da yer alıyor. Kabaca tercümesi 'kara yiyici olarak bilinen koca dizli adam Tamatea'nın kayan, tırmanan ve dağları yutan, sevdiklerine burun flütünü çaldığı yer' olarak anılan bu yere yerliler sadece Taumata Tepesi diyorlarmış.

Benzer İçerikler