Geri Dön
10 yıl içinde insanlar köpeklerle konuşabilecek

10 yıl içinde insanlar köpeklerle konuşabilecek

Köpeğinizle konuşup dertleşmek en büyük arzularınızdan birisi mi? Keşke başka bir şey dileseymişsiniz Çünkü önümüzdeki 10 yıl içerisinde evcil hayvanlarınızla konuşabilecek ve dertlerinize derman bulması için onlara danışabileceksiniz.

Mehmet Can Kömürcü
Mehmet Can Kömürcü

Hayvanların insanlarla konuşabildiği bir dünya hayal edin. Evcil hayvanınızla beraber çay eşliğinde iki lafın belini kırmak fena mı olurdu? O halde müjde! Bilim insanları, evcil hayvanlar ve sahipleri arasında iletişim sağlayacak bir sistem üzerinde çalışıyor.

Haberin Devamı

Evcil hayvan çevirmeni adı verilen sistem, yapay zekayı kullanarak seslendirmelere ve yüz ifadelerini analiz edecek. Kuzey Arizona Üniversitesi'nde görev yapan araştırmacılar bu teknolojiyi önümüzdeki 10 yıl içinde hayata geçirmeyi umuyor.

Dr. Con Slobodchikoff önderliğindeki ekip 30 yıldır çayır köpekleri ile araştırma yürütüyor. Şunu da belirtmeden geçmeyelim, çayır köpekleri teknik olarak köpek familyasına ait değildir. Yapılan araştırmada çayır köpeklerinin karşılaştıkları avcı türüne göre birbirlerini farklı tonlarda ve çok tiz seslerle uyardığı tespit edildi.

Bir bilgisayar uzmanının yardımıyla bu sesler İngilizce'ye çevrildi.

Şimdi ise ekip, birbirinden farklı köpek seslerini analiz ederek bilgisayara aktarıyor. Yapay zeka algoritması sayesinde bu sesler çok yakın bir tarihte köpekler insanlara derdini tasasını anlatabilecek.

Haberin Devamı

Son derece uçuk bir fikir olarak görünen bu teknoloji sayesinde artık köpeklerimizle efkarlanabilecek ve 'Bu hayvan niye havlıyor?' sorularının gizemini rahatlıkla çözebileceğiz. Belki de komşunuzu ve köpeğini çekiştirebilecek küçük dedikodu seansları da sizi bekliyor olacak :)

Instagram.com/mehmetcankmrc
twitter.com/mehmetcankmrc
YouTube.com/mehmetcankomurcu

Benzer İçerikler