Geri Dön
Aile arası gen savaşlarına dikkat!

Aile arası gen savaşlarına dikkat!

Bir zamanlar özellikle Doğu Bölgesi yöresinde çocukların cinsiyetinin annenin belirlediğine inanılırdı ve soylarının devam etmesi için anneye erkek çocuk doğurması için baskı yapılırdı. Neyse ki cinsiyeti erkeğin belirlediği bilgisi yaygınlaştı da kadınlar bu yükten bir nebze de olsa kurtuldu. Fakat bu sefer de aileler arası baskın gen savaşları süregeliyor...

Merve Kırbağ
Merve Kırbağ

Çocuktan önce genler geliyor

Dünyaya gelen bebek büyümeye çalışırken aileler de kime benziyor, hangi huyu kime çekmiş, kimin genleri baskın gelmiş telaşına düşüyor. Her iki taraf da çocuğu kendine çekiyor, sağlıklı doğup büyümesine şükredeceklerine! Hele ki yeni doğum yapmış annenin bebeği, babasına biraz da benzemiş olsa baba tarafı "Ay aynı babasına çekmiş, şuyu da ona benziyo buyu da ona benziyo" şeklindeki düşüncesizce yorumları henüz lohusa olan anneyi biraz incitebiliyor. Bunlar da yetmezmiş gibi hani baskın gelmiş ya genler! Üstüne basa basa her şeyini benzetiyorlar. Yardımcı olmak yerine baskı kurarak ve anneye direktifler vererek onun kendini kötü hissetmesini (istemeden de olsa) sağlıyorlar. Ondan sonra da anne kendini daha yalnız hissederek lohusa depresyonuna giriyor. Nedeni ortada!

Aile arası gen savaşlarına dikkat

Esas olan çocuğun geleceği

Çok nadirdir, anne-babayı, bebekleriyle başbaşa vakit geçirsinler diye rahat bırakan hısımlar. İllaki birilerine benzeyecek o bebek, huyu, suyu, dış görünüşüyle... Kız ise "Bebek beşikte, çeyiz sandıkta" olur. Erkekse de sünnet düğünü telaşları. Kimse ebeveynlere sormaz ne istediklerini ille de yapılacak gelenek-görenekler. Her şeye bir lafları, bilgileri vardır da söz konusu ilim irfan olunca kimse kılını kıpırdatmaz. Madem çok seviyorsunuz her şeyine karışacak kadar o halde onun eğitimi için neden para biriktirmiyorsunuz? Anne babayı orada devreye sokarlar işte. Asıl eğitim birlik işidir. O çocuğun geleceği parlak olsun diye tüm aile elinden geleni yapması gerekir. Gelecek çocuklarımızın elinde o yüzden ebeveynleri darlamayı bırakıp çocuklar için daha iyi yatırımlar yapalım. Bırakın oyuncaklarını anne-babası alsın siz kitap alın. Onun için bir hesap açın, gereksiz harçlıklar yerine eğitimine katkı sağlayın. Böylelikle her iki taraf da kalıcı mutluluğa sahip olur. Her şey sevgiden geçer, gereksiz eleştiriden değil.

Benzer İçerikler