Geri Dön
Anneler Günü ne zaman? Anneler Günü'nde alınacak hediyeler

Anneler Günü ne zaman? Anneler Günü'nde alınacak hediyeler

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Anneler Günü heyecanla bekleniyor? Dünyada pek çok ülke tarafından da kutlanan Anneler Günü 2018 yılında hangi tarihe denk geliyor? Anneler Günü'nün önemi ve tarihi nedir? İşte Anneler Günü hakkında bilmeniz gereken her şey...

Mehmet Can Kömürcü
Mehmet Can Kömürcü

Anneler Günü dünyanın farklı yerlerinde Mart ile Mayıs ayları arasında kutlanıyor. Türkiye'de Anneler Günü Mayıs ayının ikinci Pazar gününde kutlanıyor. 2018 yılında Anneler Günü 13 Mayıs 2018 Pazar günü kutlanacak.

Haberin Devamı

Anneler Günü'nde alınacak en güzel hediyeler

Anneler Günü'ne özel olarak bazı işletmeler özel kutlamalar düzenliyor. Havaların da ısınmaya başlamasıyla beraber açık havada pazar kahvaltısı yapmak da oldukça ideal bir seçenek. Anneler Günü için annesine hediye almak isteyenlerin seçebileceği en güzel hediyeler şunlar;

- Çiçek
- Çikolata
- Mutfak ve ev aletleri
- Kıyafet
- Aksesuar
- Saat
- Yapboz

Anneler Günü önemi ve tarihi nedir?

Anneler Günü dünyanın her yerindeki annelerin toplum yapısındaki önemine dikkat çekmek için kutlanan önemli bir gündür. Anneler Günü'ne benzer kutlamalar Babalar Günü ve Kardeşler Günü'dür.

Anneler Günü ilk kez 1908 yılında ABD'de kutlandı. Anna Jarvis, 1905 yılında yaşamını yitiren annesi Ann Reeves Jarvis için kilisede bir anma töreni düzenledi. Jarvis'in düzenlediği anma töreninin amacı ABD'de Anneler Günü için belirlenen bir gün oluşturmaktı.

Haberin Devamı

Ann Jarvis, Amerikan İç Savaşı'nda her iki cephede de mücadele etmiş yaralı askerlerin bakımını üstlenen barış aktivistiydi. Ann Jarvis, halk sağlığını ilgilendiren sorunlara dikkat çekmek için Anneler Günü Çalışma Kulübü adında bir organizasyon oluşturdu. Ann Jarvis'in kızı Anna Jarvis de annesini ve tüm anneleri yaptıkları işlerden ve fedakarlıklardan ötürü onurlandırmak adına resmi tatil olacak bir gün oluşturmaya karar verdi ve bu uğurda çaba gösterdi.

Ann Jarvis için anne kelimesinin anlamı, bireye dünyada hiçkimsenin göstermediği ilgiyi gösteren ve hiçkimsenin yapmadığını yapan kişiydi.

1908 yılında ABD Kongresi, Anneler Günü'nün resmi tatil olarak kutlanmasını öngören tasarıyı, Üvey Anneler Günü de ilan etmemiz gerekir gerekçesiyle reddetti. Fakat Anna Jarvis'in çabaları sonucu 1911 yılında ABD'deki tüm eyaletler Anneler Günü'nü resmi tatil olarak ilan etti. 1914'te dönemin ABD başkanı Woodrow Wilson, Anneler Günü'nün her yıl Mayıs ayının ikinci Pazar günü kutlanmasını ve ulusal resmi tatil olarak ilan edilmesini öngören beyannameyi imzaladı.

Instagram.com/mehmetcankmrc
twitter.com/mehmetcankmrc
YouTube.com/mehmetcankomurcu

Benzer İçerikler