Geri Dön
Asterix ve Oburix gerçek oldu, Manisalılar macun kazanına düştü

Asterix ve Oburix gerçek oldu, Manisalılar macun kazanına düştü

Manisa'da her yıl yapılan Mesir Macunu Festivali'ne yaklaşırken, festival öncesi yapılan macun karma törenine katılanlar daha macunu yemeden gaza geldi. Macunun yapıldığı kazanın başında ellerinde kaplarıyla bekleyen bazı kişiler, macunun hazır olmasıyla beraber kazana adeta hücum etti.

Turcel Orman
Turcel Orman

Mesir macununun fena şekilde enerji verdiğini biliyoruz. Fakat kokusunun bile yettiğini ilk defa görmüş olduk.

Haberin Devamı

Asterix ve Oburix filminde Oburix, sihirli iksiri içemiyordu çünkü küçükken iksir kazanına düşmüştü ve bu yüzden çok güçlüydü.

Bazı Manisalılar da çıkan izdihamdan ötürü macun alırken kazana düşerek film gibi bir gün yaşadılar. Onların artık ömür boyu mesir macunu yemelerine gerek yok çünkü kazana düştüler.

Şifalı macun almaya çalışırken izdihamda ezilme tehlikesi geçirerek ironik bir hadise yaşayan insanların bu durumdan pek de şikayetçi olmadığı ve ortamdan gülerek uzaklaştıkları görüldü.

Bu sene 478'incisi düzenlenecek olan Mesir Macunu Festivali, 24-29 Nisan tarihleri arasında yapılacak ve 6 ton macun dağıtılacak. Bir kazan macunda olaylar bu notkaya geldiyse 6 ton macunda neler olacağını düşünmek insanın hayal gücünü zorluyor.

Haberin Devamı

Mesir macunu almak için kırmızı görmüş boğaya dönmemizin tek açıklaması kendimizi 'bitmiş' hissetmemiz olabilir. Biraz enerji ve şifaya bayağı ihtiyaç duyuyoruz anlaşılan.

turcel.orman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler