Geri Dön
Balkondan sarkan çocuğu kurtaran Örümcek Adam'a vatandaşlık yolu açıldı

Balkondan sarkan çocuğu kurtaran Örümcek Adam'a vatandaşlık yolu açıldı

Son birkaç gündür internetin en çok izlenen videosu, Fransa'da balkondan sarkan çocuğu, balkonlar demirlerini adeta Örümcek Adam gibi tırmanarak kurtaran Mali asıllı göçmenin kahramanlığı. Video o kadar büyük etki yarattı ki Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Mali asıllı göçmenle görüşerek kendisine vatandaşlık teklif etti.

Mehmet Can Kömürcü
Mehmet Can Kömürcü

Örümcek Adam'ın gerçek hayatta vücut bulmuş halini Fransa'da kaydedilen videoyla gördük desek yeridir. 4 yaşındaki bir çocuk balkondan aşağı sarkıyor ve Mali asıllı bir göçmen, binadaki balkonların demirlerini süratle tırmanarak çocuğu kurtarıyor. Videonun sosyal medyada paylaşılmasıyla beraber Mali asıllı göçmen ülkede kahraman ilan ediliyor.

22 yaşındaki Mali asıllı göçmen Mamoudou Gassama'nın bu fedakarlığı Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un bile ilgisini çekmeyi başardı.

Mamoudou Gassama ile görüşen Macron, 22 yaşındaki gence sıra dışı kurtarma çabasının bir armağanı olarak Paris itfaiyesi'nde iş vereceğini söyledi.

Élysée Sarayı'nda basına açık yapılan görüşmede Macron, Gassama'ya gerekli tüm evraklarının hazırlanacağı ve Fransa vatandaşı olabilmesi için sürecin başlatılacağı müjdesini de verdi.

Hafta sonu sosyal medyada paylaşılan video bir anda internet aleminin en çok izlenen virali haline geldi. 4 yaşındaki çocuğu kurtarmak isteyen Gassama, bir dakikanın bile daha altında bir sürede katlar arasında tırmanıyor ve sarkan çocuğu kurtarıyor.

Gassama'nın müthiş çabasını takdir eden kalabalık kendisine 'gerçek Örümcek Adam' diye sesleniyor.

Birkaç ay önce Mali'den Fransa'ya gelen Gassama'nın üstün çabasını Paris belediye başkanı Anne Hidalgo, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamayla takdir etti ve bu hareketin tüm vatandaşlara örnek olması gerektiğini belirtti.

Balkondan sarkan çocuğun babası, olayın yaşandığı esnada alışveriş için dışarı çıkmıştı. Eve normalden daha geç sürede gelen babanın Pokemon Go oynadığı tespit edildi. Baba olayın ardından tutuklandı.

Instagram.com/mehmetcankmrc
twitter.com/mehmetcankmrc
YouTube.com/mehmetcankomurcu

Benzer İçerikler