Geri Dön
Everest Dağı'na tırmanırken 2 ayağını kaybeden dağcı zirveye ulaşmayı başardı

Everest Dağı'na tırmanırken 2 ayağını kaybeden dağcı zirveye ulaşmayı başardı

43 yıl önce, dünyanın çatısı olarak da bilinen 8848 metrelik Everest Dağı'nın zirvesine tırmanırken 2 ayağını kaybeden Çinli dağcı, beşinci denemesinde zirveye ulaşmayı başardı.

Mehmet Can Kömürcü
Mehmet Can Kömürcü

Azimle çıkan (buradan başka bir şey yazması gerekiyor, kabul) dağı deldi! 1996 yılında kanser sebebiyle iki bacağını da kaybeden 69 yaşındaki Çinli dağcı Xia Boyu, geçtğimiz Pazartesi günü 13 diğer dağcı ile beraber dünyanın en yüksek zirvesi olan Everest Dağı'na tırmanmayı başardı.

Haberin Devamı

8848 metrelik zirveye çıkmayı ilk olarak 1975 yılında deneyen Xia Boyu, zirveye ulaşmasına yalnızca 182 metre kala kuvvetli fırtına sebebiyle geri dönmek zorunda kalmıştı.

Uyku tulumunu hasta bir dağcıya kullanması için veren fedakar Xia Boyu, soğuk ısırması gerçirdi ve bu sebeple iki ayağı da kesildi.

Xia Boyu, 2016 yılında tam da bu defa oldu derken tekrar olumsuz hava koşulları sebebiyle geri dönmek zorunda kaldı.

Evrest Dağı'nın zirvesine tırmanma hayali 14 Mayıs 2018 tarihinde gerçeğe dönüşen Xia Boyu, zirveye ulaştığında şu sözleri söyledi: ''Hayalini kurduğum zitveye ulaşmak benim için kolay olmadı.''

Xia Boyu böylece 2006'da zirveye ulaşan Yeni Zelandalı Mark Inglis'in ardından Everest Dağı'nın zirvesine ulaşan ikinci çifte ampüte birey oldu.

Haberin Devamı

Bazı insanların hedefleri uğruna kaybettiği şeyler bile onları yolundan ayırmıyor. Belki de başarıya giden anahtarı yolda kaybettiklerimizi düşünmek değil hedefte ulaşacaklarımıza odaklanmaktır.

Instagram.com/mehmetcankmrc
twitter.com/mehmetcankmrc
YouTube.com/mehmetcankomurcu

Benzer İçerikler