Geri Dön
Her durumda soyunmanın manası nedir?

Her durumda soyunmanın manası nedir?

Sosyal medya hayatımıza girdi gireli her şey değişti. Bilgi vermek isteyen de var gülmek isteyen de. Ancak bir kesim var ki ‘soyunmaktan’ başka bir şey bilmiyorlar. Peki, sosyal medyada her durumda soyunmanın manası nedir? Molatik olduğumuz konu bu oldu bu defa…

Selçuk Bulut
Selçuk Bulut

İnsan sosyal bir varlık. İletişim çağında olmamış bu özelliğimizi daha da arttırdı. Her durumumuzu, duygumuzu, düşüncemizi sosyal medya mecralarında paylaşma hastalığına gark olduk. İyi yönleri de yok değil bu durumun. Kendimize dair, arkadaşlarımıza dair bilgileri daha kolay şekilde elde ediyoruz. Ancak olayın bambaşka boyutları da mevcut.

Haberin Devamı

Soyunmadan duramıyorlar

Bu mecralarda en büyük sorun bana göre her daim, tek amacı soyunmak olan tipler. Evet, yanlış okumadınız her durumda soyunan tipler var internette. Deprem olur, sel ortalığı götürür, birisi vefat eder, bu tiplerin tek amacı soyunmaktır.

Ancak amaçları ne deprem ne de başka bir şey. Onların tek amacı sosyal medyada takipçi sayısını arttırmak. Ülkemizde soyunan birini görünce takip etmeden duramayan sosyal medya kullanıcıları(!) haliyle böyle tipleri de takip etmekten çekinmiyorlar. Gündem olan hashtaglerin altında soyunan tipleri görmek mümkün.

'En sevdiğim şey ilgi çekmek'

Haliyle takipçi(!) sayısı bu fotoğraflar sonrası oldukça artıyor. Böylece bir anda sosyal medya fenomenine dönüşebiliyor bu tipler. Amaçları da belli aslında; İlgi çekmek, ego tatmin etmek. Narsist kişiliklerini doyurmaya çalışan bu tipler kafalarının içindekiyle değil vücutlarıyla gündeme gelmeye çalışıyorlar.Takipçisi artınca da gelsin reklamlar gitsin paralar. Yapılacak tek şey var, sosyal medyayı olumlu kullanmak, böyle tiplere prim vermemektir. Unutmayın sizin üzerinizden para kazanmak ve egolarını tatmin etmek bunların amaçları…

Haberin Devamı

Sanat için(!) için soyunup çorapları çıkarmıyorlar...

selcuk.bulut@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler