Geri Dön
Kafa naklinden sonra beyin nakliyle ölümsüzlüğe yaklaşacağız!

Kafa naklinden sonra beyin nakliyle ölümsüzlüğe yaklaşacağız!

İlk kafa naklini yapmaya hazırlanan Sergio Canavero'nun asıl hayali beyin nakli. "Böylece bedenler değiştirilebilecek, hayatlar uzayacak" diyor. İtalyan cerrah nakil sırasında bilincin yerinde olması gerektiğini söylüyor, çünkü ona göre ölümsüzlüğün anahtarı bilinçte saklı: "Bilinci kontrol edebilmek, ölüm yaklaştığında 'ben daha yaşamak istiyorum' seçimini yapabilmektir, ölümsüzlüğe yaklaşmaktır. Bana göre bilinç, tanrıdır."

Rüya Salik
Rüya Salik

Bu gözler daha neler görecek!.. Kafa nakli diye bir şey olabilir mi? Oluyormuş! 'Dr. Frankenstein' lakaplı Sergio Canavero, hayallerini ve hedeflerini yüksek tutan bir cerrah. Kafa nakline kafayı takan doktor, kadavra üzerinde başarılı bir nakil denemesi yaptı. 18 saat sonunda omurga, sinirler ve damarları başarıyla bağladı. Şimdi gerçek bir nakil yapmayı tasarlıyor! Ardından da beyin nakli çalışmalarına başlayacak...

Haberin Devamı

Basın toplantısında konuşan profesör, “Uzun zamandır doğa bize hükmetti. Dünyaya geldik, büyüdük ve öldük. Milyonlarca yıl boyunca insanlar evrim geçirdi ve 100 milyarı aşkın insan hayatını kaybetti. Bu soykırımdır” dedi. 'Soykırım' kelimesine başka bir açıdan bakıyorsunuz değil mi şu an? Hakikaten acaba ölüm bir 'soykırım' mı?

Yakın gelecekte gerçek bireyler üzerinde kafa nakli işlemini yapacağını anlatıyor doktor. Çinli bir gönüllü bulmuşlar bile! Diyor ki, “Kadavralar üzerinde ilk transplantı yaptık. Bundan sonraki adımda donörler arasında kafa nakli gerçekleşecek. 2005'te bu fikri ortaya attığımızda herkes imkansız olduğunu söylemişti ama operasyon başarılı oldu."

Bu operasyon bazı bilim otoriteleri tarafından eleştiriliyor. Örneğin South Manchester Üniversitesi Hastanesi'nden Dr. James Fildes "Bu proje ahlâken yanlıştır" diyor. Ama Canavero'nun kendine güveni tam ve çok iyimser. Eğer haklı çıkarsa felçli hastalar tedavi edilebilecek. Hayali bile güzel, değil mi?

Benzer İçerikler