Geri Dön
Kahve ekip çalışmasına yardımcı oluyor

Kahve ekip çalışmasına yardımcı oluyor

Yeni bir araştırma kahvenin sıradan bir içecekten çok daha fazlası olduğunu ortaya koydu. Kahve meğer insanların bir arada çalışmasına yardımcı oluyormuş.

Mehmet Can Kömürcü
Mehmet Can Kömürcü

Sabahları uykulu hisseden herkesin ortak içecek tercihi muhtemelen kahvedir. Fakat kafein içeren kahvenin aslında uyku açmaktan çok daha başka faydaları olduğu da tespit edildi.

Haberin Devamı

Journal of Psychopharmacology'de yayınlanan yeni bir makalede, kafeinli kahve içmenin iş yerindeki performansı artırdığı ortaya çıktı. Araştırmaya göre kahve insanları daha dikkatli hale getiriyor ve böylece iş yerinde ekip çalışması sonucu ortaya çıkan işin kalitesini artırıyor.

Ohio Eyalet Üniversitesi'ndeki araştırmacılar tarafından yapılan çalışmada, lisans eğitimi gören öğrenciler üzerinde iki ayrı kahve gözlemi yapıldı. Kahve içen grubun içmeyen gruba oranla çok daha yönlü çalışma yöntemi ortaya koyduğu görüldü.

İlk çalışmaya katılan 72 kahve severe çalışma öncesinde kahveyi kesmeleri talimatı verilmedi. Deneklerin yarısına tadım testine tabi tutulacakları söylendi ve tadacakları kahveleri kıvamlarına göre puanlamaları istendi. Diğer yarısı ise tadım işlemini, deneyin sonunda gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Kafein etkisinin ardından denekler daha küçük gruplara ayrıldı ve 15 dakika boyunca sosyal ve ekonomik eşitsizlik konuları hakkında tartışmaları istendi.

Çay ve kahve demir emilimini azaltır mı?

Tartışma öncesi kahve içenlerin, tartışma sonrası kahve içenlere oranla daha iyi ekip ruhu sağladığı gözlemlendi.

İkinci çalışmaya ise 61 öğrenci katıldı. Bu çalışmada deneklerin yarısına kafeinli ve yarısına ise kafeinsiz kahve verildi. Ardından münazara başlatıldı. Kafeinli kahve içen grubun, kafeinsiz kahve içen gruba oranla münazarad daha aktif rol aldığı görüldü.

Böylece kafeinin insanlarda farkındalığı artırdığı sonucuna ulaşıldı. Kafeinli kahve içenlerin ayrıca münazara edilen konu üzerinde daha çok odaklandığı görüldü.

Böylece kahve içmek için yeni bir sebebimiz daha oldu:)

Instagram.com/mehmetcankmrc
twitter.com/mehmetcankmrc
YouTube.com/mehmetcankomurcu

Benzer İçerikler