Geri Dön
Kesin Yaşanmıştır Bu: Sosyal medyanın efsane anısından ortaya çıktı

Kesin Yaşanmıştır Bu: Sosyal medyanın efsane anısından ortaya çıktı

Sene 2014. İnternetin dehlizlerinde bir tatlı ev arkadaşlığı hikayesi dilden dile dolanmaya başladı. Sosyal medyanın fenomen kullanıcılarından Ata Sözütok, kendi hallerinde yaşarken aslında gündelik yaşamı oyunlaştırmanın ne kadar mümkün olduğunu gösterdiği bir ev arkadaşlığı hikayesi anlattı bize. Şimdi ilhamını internette dolanan bu hikayeden alan Bunun Böyle Olmaması Lazımdı romanı okurlarıyla buluştu.

gizem demir
gizem demir

Sene 2014. İnternetin dehlizlerinde bir tatlı ev arkadaşlığı hikayesi dilden dile dolanmaya başladı. Sosyal medyanın fenomen kullanıcılarından Ata Sözütok, kendi hallerinde yaşarken aslında gündelik yaşamı oyunlaştırmanın ne kadar mümkün olduğunu gösterdiği bir ev arkadaşlığı hikayesi anlattı bize.

Haberin Devamı

Şimdi ilhamını internette dolanan bu hikayeden alan Bunun Böyle Olmaması Lazımdı romanı okurlarıyla buluştu.

Hikâyemiz havalı reklamcılık sektörü ikliminde hayat buluyor. Patronu olduğu ajansa yeni iş arkadaşı arayan bir insan, işe başlayacak kişinin, aynı zamanda ev arkadaşı olacağını düşünmez. Ferhan da düşünmüyordu.

Hatta Helen’i işe alacağını bile tahmin etmemişti ama Ferhan, “Kivi çayı,” deyince, “Bir gün evlenirsem bunu çok seven bir beyle evleneceğim. Her akşam içeriz. Bisküviyi batırınca bisküvi yeşil oluyor. Çok güzel,” diye yanıt vermişti Helen. Bu, işe alınması için yeterliydi elbette.

Helen, kayıpların kanattığı, geçmiş yaraları olan genç bir kadın. Ama yaralarını bağıra çağıra göstermiyor, hatta üzerine giydiği dalgacılık peleriniyle saklıyor onları. Ee biraz da üşengeç ve umursamaz diyebiliriz.

Haberin Devamı

Daha ikinci günden geç kalmıştı işe. Durun hemen etiketlemeye ne hazırsınız yahu? Bunun için geçerli bir sebebi vardı elbette. Bulaşıkları makineye dizerken tezgâhla makinenin arasına düşürdüğü çatal başlatmıştı her şeyi. O çatalı oradan almasa gözüne uyku girmeyecekti belki ama evinden de olmayacaktı. Çatalı almak için makineyi fazla çeken Helen’in evini bir anda su basar, suyu çekmeye çalışsa da şişen parkeler sebebiyle belli yerleri Mecidiyeköy yokuşlarına dönüşür evinin. Sabah işe gittiğinde başına gelenleri anlattığında ise duyduğu, “Bir yer bulana kadar burada kal istersen” cümlesi üzerine bir anda Ferhan’ın ofis olarak da kullandığı evine yerleşmiş halde bulur kendini ve olaylar gelişir.

Benzer İçerikler