Geri Dön
Mezarlıkta ağlayan kız en sonunda yakalandı

Mezarlıkta ağlayan kız en sonunda yakalandı

Geçtiğimiz haftalarda Çorum'u adeta Resident Evil'e çeviren mezarlıkta ağlayan kız gizemi, geceleri ağlayan kızın bulunmasıyla nihayet çözüldü. Görevlilerin yakaladığı 17 ila 18 yaşlarındaki kız "Ne olur beni bırakın da gideyim'' sözlerini söyledi.

Mehmet Can Kömürcü
Mehmet Can Kömürcü

Mezarlıkta ağlayan kız gizemi en sonunda aydınlığa kavuştu. Gizemli kızın mezarlığa yakın bir yerde yaşadığı tespiti yapıldı. Kimliği belirlenen fakat açıklanmayan gizemli kızın psikolojik sorunları olduğu açıklandı. Yakalandıktan sonra hastanede tedavisi tamamlanan mezarlıkta ağlayan gizemli kız emniyette ifade verdikten sonra serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Öte yandan Çorum Valiliği tarafından, kişinin özel nedenleri dolayısıyla mezarlıkta ağlamasının emniyet ve asayişe müessir bir yönü bulunmadığı, idari veya adli herhangi bir işlem yapılmadığı açıklaması yapıldı.

Mezarlıkta ağlayan kız nasıl yakalandı?

24 Mayıs 2018 gecesi yakalanan gizemli kızın görüldüğüne dair bir ihbar yapıldı. Bir mezarın arkasında saklanırken bulunan kız önce kaçmaya çalıştı fakat ardından yakalandı. Kendisini yakalayan görevlilere "Abi bırakın beni, gideyim" diyen gizemli kıza görevlilerden birisi "Kızım sen tek başına gecenin bir saati mezarlıkta ne ararsın, bir derdin mi var. Hadi bize söyle, sana her konuda yardımcı olacağız. Korkma, artık emin ellerdesin, bak biz yanındayız" dedi.

Haberin Devamı

Mezarlıkta ağlayan kız gizemi nasıl başlamıştı?

Çorum'un Çepni Mahallesi'nde yer alan Ulu Mezarlık'ta çalışan görevliler, 26 Nisan 2018 gecesi genç bir kızın Fatma Çiftçi'ye ait mezarın başına gelerek konuştuğunu ve ağladığını fark etti. Daha sonraki günlerde de Fatma Çiftçi'nin mezarını ziyaret eden kıza görevliler ’Her gece oraya gelip neden ağlıyorsun, derdin ne? Yardımcı olalım, bize not bırak’ yazılı bir not ve kalem bıraktı.

Bir anda Türkiye'nin en önemli gündem maddesi haline gelen mezarlıkta ağlayan kız gizemini çözmek için Fatm Çiftçi'nin mezarı çevresine kameralar yerleştirildi ve polis ekipleri hazır bekledi. Fakat tüm çabalara rağmen gizemli kız bir türlü yakalanamadı.

Tüm Türkiye gözünü Çorum'a çevirdi

Gizemli olay avcısı halkımız gözünü hemen Çorum'a çevirdi ve Çorum'da mezarlıkta ağlayan kız turizmi gibi ilginç bir seyahat pazarlama yöntemi istemeden oluştu. Birçok kişi Fatma Çiftçi'nin mezarı başında dua etti.

Çorum'da mezarlıkta ağlayan kız gizemi!

Çorum'un turizm tanıtımında kullanılsın tartışmaları

Çorum İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Ömer Arslan, mezarlıkta ağlayan kız vakasının il turizmini destekleme açısından kullanılabilmesi için şu açıklamayı yapmıştı: "Bu tür efsanelerin, yaşandığı bölgede turizme büyük katkısı bulunmaktadır. İlimizin tanıtımında da bir efsane araştırırken bir anda da bu konu gelişmiştir. Sadece sosyal medyanın yazdığı hikayelerden efsane geliştireceğiz. Çalışmayı onay için bakanlığa ileteceğiz"

Haberin Devamı

Fakat kendisi ile aynı görüşü benimsemeyen Belediye Başkanı Zeki Gül, bu fikre katılmadığını belirtmişti.

Instagram.com/mehmetcankmrc
twitter.com/mehmetcankmrc
YouTube.com/mehmetcankomurcu

Benzer İçerikler