Geri Dön
Psikopatların en çok söylediği 5 cümle

Psikopatların en çok söylediği 5 cümle

Psikopat denildiğinde akla gelen ilk şey Hannibal Lecter gibi bir seri katil görüntüsü olabilir ancak fena halde yanılıyorsunuz. Çünkü psikopatları karikatürize etmek tıpkı gay'lerin sadece feminen tavırlar sergilediğini söylemekle aynı. Kevin Dutton tarafından yazılan ve Türkçede Domingo Yayınevi tarafından yayımlanan 'Olağanüstü Psikopatlar' kitabında yer verildiği gibi 'psikopat' olarak adlandıracağımız insanlar sizin gibi, bizim gibi kişiler. Davranış biçimleri provoke edici ve mani

Mayk Şişman
Mayk Şişman

1- 'Çok fazla kafa yoruyorsun'

Haberin Devamı

Psikopatların en önemli özelliği karşılarındaki kişilerin kafalarını bulandırmak ve daha sonra kafalarının ne kadar bulanık olduğunu onlara söylemek. Müthiş bir taktik değil mi? "Ben yapmadım Miki yaptı"nın farklı bir versiyonu...

2- 'Olayları dramatize ediyorsun'

Psikopatlar karşılarındaki kişilerin olayları doğru yorumlamadığını ima etmek ve böyle bir algı yaratmak için 'gerçekliğe' sığınıyor, üzerlerine gelen kişileri de 'gerçek aslında o kadar da karışık, komplike değil, sen dramatize ediyorsun' algısı yaratıyor.

3- 'Beni yanlış anladın'

Yıldızlar da kayar, psikopatlar da hata yapar. Ama elbette hata yaptıklarını kabul edecek değiller. Hata yaptıklarını kabul etmek yerine kendilerini 'savunurken' tercih ettikleri cümle: 'Hayatım, canım, kuşum beni yanlış anladın, aslında...' İşte bu kalıp sayesinde ipleri ele geçirmeyi planlıyorlar.

Haberin Devamı

4- 'Çok hassassın'

Psikopatlar riske girmeyi sevmedikleri için riske giren insanların davranışlarını gözlemlemeyi hem seçiyor hem de bunu çok ama çok seviyor. "Bakalım ne yapacak?" diye ilgiyle olacakları bekliyorlar. Ve bunu da elbette 'kırılma noktası'ndaki insanlara bir darbe de onlar indirerek 'Çok hassassın' diyerek yapıyorlar.

5- 'Bu yaptığın delilik'

Çünkü kendileri çok normaller. Uçarı kaçarı harekette bulunanları 'deli' olarak lanse edip kendi deliliklerini kamufle etme peşindeler. Onlarla irtibata geçebilecek her türlü şeyi ortadan kaldırın. Çünkü muhakkak sizi tahrik edecek bir şey bulacaklar. Sosyal medya özellikle onların başkenti gibi bir şey. Dikkat.


twitter.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler