Geri Dön
Renkli buz kalıpları hayatınızı kolaylaştıracak

Renkli buz kalıpları hayatınızı kolaylaştıracak

"Su içemiyorum, tadı yok" gibi bahaneler çok eskide kaldı. Şimdi neredeyse her meyveyi, çikolatayı, yoğurdu, gülü ve naneyi kalıplara doldurup buzluğa atıyoruz...

Ebru KÜÇÜKGÖKDEMİR
Ebru KÜÇÜKGÖKDEMİR

"Tadı yok" bahaneleri eskide kaldı

"Su içemiyorum, tadı yok" gibi bahaneler çok eskide kaldı. Zamanında bir basın toplantısı organize etmiştim. Çok tatlı birkaç dakikaya şahit oldum. O zamanlar buz kalıplarını su değil de başka bir sıvıyla doldurmak trend değildi. Şimdi ise neredeyse her meyveyi, çikolatayı, yoğurdu, gülü ve naneyi kalıplara doldurup buzluğa atıyoruz.

Son zamanlarda popülerleşti

Ayhan Sicimoğlu ile Ankara’da bir mekanda şık sunumu eşliğinde ve muhteşem sohbetiyle tadımlar yapıyorduk. Orada hanımların içecekleri buz küplerine sıkıştırılmış donmuş gül, beyefendilere ise nane yaprağı hazırlanmıştı. İçecekler, donmuş güllü ve naneli buz küpleri eşliğinde ikram ediliyordu. Bardaklar buzlu camda açmış güller ve naneler ile donatılıyordu. Zaten bir işin içinde Ayhan Sicimoğlu var ise mutlaka bir şahanelik oluyor. Son zamanlarda oldukça popüler olan ve evlere yayılan bu eğlenceli buz küplerinde ise bakın neler kullanılıyor!

Renkli buz kalıpları hayatınızı kolaylaştıracak

Evde pratik soğuk kahve ya da buz gibi limonata nasıl yapılır?

Evde kalan et ve tavuk suları çocuklarına faydalı yemek yapmak isteyen annelerin kurtarıcısı oldu. Her dakika et ya da tavuk kaynatacak zaman yok. Çocuklar için bir de meyveli yoğurtları şekilli kalıplar ile dondurma yapmayı unutmayalım. Sıcak yaz günlerinin vazgeçilmezi olan buz gibi olması gereken limonatalara katmak için ise kalan limon suyu ve parçalarını buz küplerine doldurabilirsiniz. Ayrıca yaban mersini, böğürtlen gibi aklınıza gelen minik meyveleri de koyabilirsiniz. Kalan şaraplar ise yemeklerinde yemeğe eklemek adına ilgi çekici olabilir. Demlenmiş filtre kahve gibi sıvıları da rahatlıkla dondurabilirsiniz. Su koyduğumuz o şirin buz kalıplarında buzlukta donduruyoruz, tek işlem bu! Serinlik veren lezzetli içecekler yapmak istediğimizde ise 3 ila 4 küp içeceğimize atarak soğuk kahveden tutun da buz gibi doğal limonataya kadar her türlü içeceği kısa zamanda yaparsınız. Çikolata aşıkları ise çikolatasını eritebilir ya da kaşık kaşık nutellayı kalıpta dondurucuya koyabilir. Soğuk çikolatalı süt hem vitaminli hem serinletici olacaktır. Eh biraz kalori var tabii ona da gözlerimizi kapayabiliriz. Daha ileri gidersek kekik ya da acı pul biberin üzerine zeytinyağı ekleyerek dondurabilirsiniz. Salatalarda ve yemeklerde muhteşem olacaktır.

Benzer İçerikler