Geri Dön
Tuttuğu balığı öpmeye çalışınca ölümün eşiğinden döndü

Tuttuğu balığı öpmeye çalışınca ölümün eşiğinden döndü

İngiliz balıkçı Sam Quilliam tuttuğu balığı öpmeye çalışanca balık birden boğazına kaçtı ve nefes yolu tıkanan balıkçının aniden kalbi durdu.

Mehmet Can Kömürcü
Mehmet Can Kömürcü

Bazı balıkçılar tuttuğu balıkları alın teri ve emeğin karşılığı gibi görüp onları öpmeye çalışsa da aslında bu seremoni ölüme davetiye çıkarıyor.

Haberin Devamı

İngiliz balıkçı Sam Quilliam, 15 cm boyunda bir dil balığı tuttu. Balık, sevincini onu öperek kutlamak isteyen Sam'in boğazına kaçtı ve ani kalp durmasına sebep oldu.

O esnada orada bulunan yardımcı hekim Matt Harrison olaya hemen müdahale etti. Matt, balığın Sam'in boğazında manevralar yaptığını fark etti ve dikkatli bir şekilde balığı tek parça halinde çıkarmaya çalıştı.

Balığı çıkarmaya çalışan Matt, balığın dikenleri ve solungaçlarının da boğaza yapıştığını gördü fakat en sonunda balığı tek bir parça halinde çıkarmayı başardı. Balığı çıkardıktan hemen sonra Matt, Sam'in kalbini tekrar çalıştırmak için gereken müdahaleyi gerçekleştirdi ve Sam böylece hayata geri döndü.

Müdahale ettiği vakanın bugüne kadar gördüğü en tuhaf durum olduğunu söyleyen Matt bir insanın hayatını kurtardığı için son derece mutlu.

Haberin Devamı

Olayı ucuz atlatan Sam ise balık öpme geleneğini sadece günün ilk balığını yakaladığı zaman gerçekleştirdiğini, yaşadığı bu tuhaf hadisenin kendisini balıkları öpmekten alıkoymayacağını ve bir sonraki sefer yakalayacağı balığın çok daha büyük olacağını belirtti.

Benzer İçerikler