Geri Dön
Yeşilçam hatıraları bize kaldı

Yeşilçam hatıraları bize kaldı

Son zamanlarda haber olan bir konu vardı, Yeşilçam’ın meşhur yalısının satılacağı yönünde. Ancak alınan karar neticesinde bu fikirden vazgeçilmiş. Peki, Yeşilçam’ın meşhur yalısının satılmaması bizlere ne katacak?

Selçuk Bulut
Selçuk Bulut

Geçtiğimiz günlerde hepimizi üzen bir haber çıkmıştı. Şark Bülbülü, Aile Şerefi gibi efsane filmlerin çekildiği yalının satılması gündeme gelmişti. Kocaman yalı, hatıralarıyla birlikte satılacaktı. Bir binadan daha fazla anlam ifade ediyordu.

Haberin Devamı

Güzel haber geldi

Açık arttırma yöntemiyle 19 milyon TL değer biçilen binanın hissedarları sanırım bizlerin üzüntüsünü duydular. Bir devrin kokusunu taşıyan binanın satışına rıza göstermediler. Satıştan vazgeçilmesinin ardından Azade Hısım, "Orası muhteşem bir yer eninde sonunda satılacak ama biraz daha bize kaldığı için mutluyum. Orada da çok vakit geçirdik. Orası hep eski günlerdeki gibi içimizde" dedi.

Bizler de oraya gitmesek bile hatıralarımızın yaşadığı bir yer. Havuzunda yüzmesek, garajına otomobilimizi koymasak da yaşamış kadar olduk. Kemal Sunal’ın gülüşünü, Ayşen Gruda’nın sözlerinü, Münir Özkul’un kızgınlığını orada gördük. Umarım ileride müze tarzı bir yer olur ve Yeşilçam hatıraları orada yaşatılır.

Haberin Devamı

selcuk.bulut@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler