Geri Dön
Cem Özer'in eşi Pınar Dura'nın açıklamalarından ne anlamalıyız?

Cem Özer'in eşi Pınar Dura'nın açıklamalarından ne anlamalıyız?

Cem Özer, birkaç gündür özel hayatındaki 'ifşa'larla gündemde. Almanya'da yaşayan bir kadının iddiasından sonra eşinden özür dileyen ama taciz iddiasını kabul etmeyen Özer birçoğumuzu şaşırtmıştı. Ancak asıl bomba Özer'in eşi Pınar Dura'dan geldi. Peki Pınar Dura'nın açıklamalarından ne anlamalıyız?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

"Ondan özür diliyorum, beni affedecektir"

Cem Özer bir süredir özel hayatıyla gündemde. Almanya'da yaşayan Menekşe Keskin adlı bir kadının, Cem Özer'in kendisine yolladığı cinsel içerikli mesaj ve fotoğraflarını ifşa etmesinden sonra "O kadınla 10 yıl önce Almanya'da birlikte olmuştuk. Evet ama taciz yok, her şey karşılıklıydı" diyen Özer'e eşi Pınar Dura'nın vereceği tepki merak konusuydu. Cem Özer'in bu itirafı ve "Ondan özür diliyorum, beni affedecektir" sözlerinden sonra hepimiz Pınar Dura'nın tepkisini merak etmiştik.

'Minik bir beraberlik' demiş

Pınar Dura sessizliğini bozmuş ve Cem Özer'e anında destek vermiş. Özer için "Yaşama sevincim" diyen Pınar Dura, şu açıklamayı yapmıiş: "Yaklaşık 9 yıldır birlikteyiz, 3 senedir de evliyiz. Küslükler, ayrılıklar yaşanabilir. Aramızda minik bir ayrılık geçmişti. O sırada Cem bekarken, Almanya'da o kadınla minik bir beraberliği olmuş." Enteresan tabii. Kimse Pınar Dura'nın böyle bir tepki vereceğini tahmin etmiyordu sanki. Peki Pınar Dura'nın açıklamalarından ne anlamalıyız? Öncelikle, her ilişki kendi içinde değerlendirilmeli. İfşalar, mesajlar son dönemde sosyal medyanın etkisiyle ilişkileri epey dejenere hale getirmiş durumda. Herhangi bir 'yakın' mesaj direkt ifşalanıyor. Ünlü erkeklerin başına sıklıkla geliyor bu olay. 'Tacizci' algısı yerleştiriliyor. Ancak kurunun yanında yaş da yanıyor.

Alınan karara saygı duymak

Pınar Dura'nın Cem Özer'in yanında olduğunu belirtmesi ilişkilerinin güçlülüğünün ispatı. Kimseye bu saatten sonra bir söz düşmüyor. Dura'ya "Sen nasıl kabul edebilirsin böyle bir şeyi?" diye özellikle kadınlar tepki gösterebilir ancak bu biraz haksız bir tepki olur. Pınar Dura, 'minik bir beraberlik' diyerek eşinin -görece- hatasını, sadakatsizlik olarak görülebilecek davranışını olgunlukla karşılamayı tercih etmiş. Ayrı oldukları dönemde yaşananlara 'Minik bir beraberlik' demiş. "Sevimli mi göstermiş?" denilebilir. Ama bir kadının fikrine, kararına saygı duyulması gerekiyor. Kadın-erkek eşitliğini savunanların kadınların -doğru ya da yanlış- aldığı tüm kararlara da saygı duyması gerekmez mi? Kadınlar geçmişi özgürce affetmeyebilir ama yine özgürce affedebilir de. Ancak tüm bunlardan daha da önemlisi her ifşalanan ünlü erkeğe 'tacizci' etiketi yapıştırmamamız lazım artık. Cem Özer ve Pınar Dura önemli bir virajdan geçiyorlar. Aralarındaki bağı sanılanın aksine güçlenmiş durumda. Bize düşen de genellemelerden uzak durmak ve her ilişkiyi kendi özelinde değerlendirmek ve daha da önemlisi saygı duymak...

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler

Sıradaki Haber
Sıradaki Haber
Sıradaki Haber