Geri Dön
Evlilik terapisi nedir?

Evlilik terapisi nedir?

Evlilik terapisi son yıllarda revaçta. Evlilik terapisi nedir? Nasıl yapılır? Ne işe yarar? İşte bu terapiye dair mutlaka bilmeniz gereken bilgiler...

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Evlilik terapisi nedir?

Evlilik kutsal bir kurum. Bir ilişkiyi sürdürmek, evlenme kararı alıp evli kalmak, evlililiği sürdürmek bir hayli yüksek bir anlayış gerektiriyor. Düşünsenize, sizin kanınızdan canınızdan olmayan biriyle evleniyor, çocuk sahibi oluyor ve aile kuruyorsunuz. Başlı başına yapıcılık gerektiriyor evlilik.

Evlilik terapisi amacı

Ancak evliliği sürdürmek, sanılanın aksine bir hayli yıpratıcı olabiliyor. Her evliliğin inişleri çıkışları var. Malum. İnsanız. Hepimizin zig-zagları olduğu gibi evliliklerde de dönem dönem eşler arasında sert rüzgârlar esebilir. Tam da bu yüzden evlilik terapisi devreye girer. Evlilik terapisi, bireylerin birbirleriyle kurduğu yakın ilişkileri desteklemeyi hedefler.

Evlilik terapisi nasıl yapılır?

Çift terapisi veya evlilik terapilerinde amaç, eşlerin sorunlarını konuşabilir hale gelmeleridir. İlk basamak diyalogdur. Bu noktada bir çift terapisine katılmaya karar veren çiftler, iletişim becerilerini çoğaltma yollarının yanında geçmişten beri yanlarında taşıdıkları sorunları da adım adım gün yüzüne çıkartırlar. Bu noktada çiftler arasında diyalogu yöneten psikoterapistlerdir.

Çatışmalardan vazgeçmeliyiz

Evlilik terapilerine başvuran çiftlerin çoğunda görülen önemli bir problem 'güç çekişmeleri'dir. Ailesinden tam kopamamış bireylerin ebeveynlerine olan düşkünlükleri ya da gelinin veyahut damadın anne babasıyla yaşadığı sorunlar, sınırları ayrışmayan geniş ailelerin yeni çift üzerinde yarattığı problemler, çocuk sorunları gibi problemler de yine en bilinen sorunlar arasında yer alıyor. Evlilik terapisi sürecinde terapistiniz size ödevler verebilir. Olumlu sonuçlar alabilmek için terapistinizin sözünden çıkmamanız önerilir.

Benzer İçerikler

Sıradaki Haber
Sıradaki Haber
Sıradaki Haber