Geri Dön
Flört nedir? Nasıl flört edilir?

Flört nedir? Nasıl flört edilir?

Başlık biraz Yiğit Özgür’ün ‘On Adımda 12 Adım’ kitabı gibi oldu ama merak edilen bir konu flört. Hele ki sosyal medyanın yayılmasıyla hayatımıza cumburlop daldı. Biz de Molatik olduk flört meselesi. İkili ilişkilerin çıkış yapan olayı flört nedir? Nasıl flört edilir? Hepsi Molatik’te!

Selçuk Bulut
Selçuk Bulut

Flört nedir?

Öncelikle flörtün sözcük anlamına bakalım. Kubbealtı Sözlüğü’ne göre

“1. İki kişi arasında aralarında fazla ileri gitmeyen bir duygu bağı kurmaları, âşıktaşlık.

2. Kendisiyle böyle bir bağlılık kurulan kimse.”

Anlamı taşıyor flört sözcüğü. Günümüz dünyasında kullanılan şekline yakın bir anlam. Sonuçta arada bir elektrik var ama çiftler birlerini tanıma, tanışma şeklinde ilerliyorlar.

Flört, karşıdakini psikolojik ya da fiziksel olarak beğenildiğini hissettiren ve nazikçe oynanması gereken bir oyun. Duygusal manipülasyon için değil, zevk alınan basit bir çekicilik amacıyla yapılmalı. İyi flört, bizi üç çelişkili duruma aynı anda inandırmalı: Karşıdakinin bizimle cinsellik yaşamak isteyebileceği, istemeyebileceği ve bunun bizdeki bir eksiklikten kaynaklanmadığı...

İyi bir flört, cinsellik hakkında da önemli bir gerçeği ortaya çıkarır: Cinselliğin en keyifli yanı, fiziksel süreç değil, altında yatan 'kabul edilme' olgusudur. İyi bir flörtöz bunu bilir ve karşısındakini bir yemek masasında ya da ofis mutfağında, sadece kelimelerle 'onayladığını' hissettirir. Ama 'cinsellik' ve 'uzun ilişki' vaat etmemeye de özen gösterir.

İyi bir flörtöz nasıl olmalıdır?

İyi bir flörtöz karşısındakine, aralarında kesinlikle cinsellik yaşanmayacağını net bir şekilde anlatmakta ustadır. Bazen bu mesajı, "Beni itici buluyor" gibi algılayabiliriz. Ama iyi bir flörtöz, karşısındakini bu vesveseden de kurtarır. Aralarında cinsellik olmayacağı gerçeğinin, karşısındakini itici bulduğu anlamına gelmediğini hissettirir. Örneğin bir tarafın sevgilisi olabilir, yaş farkı olabilir, durumu yadırgayacak bir ofis, zorlu ailevi durumlar olabilir, ya da basitçe, zaman yoktur... İyi bir flörtöz, karşısındakine 'farklı şartlarda olsalardı ne gibi şeyler yaşanabileceğini', en fazla ima etmelidir.

Hepimiz bizi heyecanlandıran unsurlarla hayata devam etmek isteriz. Bu heyecanın sadece 'cinsel ilişki' yoluyla olmasında ısrar etmek, bu unsurları azaltmaktan başka bir işe yaramaz.

Sonuç olarak iyi bir flörtöz, tüm karakter ve fiziksel eksikliklerimize rağmen, bir şekilde hepimizin çekici olabileceğini, ya da daha farklı şartlarda olunsa ilginç bir insan olduğumuzu hatırlatır. Flört, genel bir yetişkinlik sanrısı olan 'kendine negatif bakış açısı'na bir panzehirdir.

Biriyle flörtleşmek, bizi daha sabırlı, daha cömert, daha enerjik ve daha mutlu hale getirir. Bu ihtiyacın sadece cinsellikle karşılanabildiği algısı, aslında büyük bir toplumsal yanılgıdır...

Benzer İçerikler

Sıradaki Haber
Sıradaki Haber
Sıradaki Haber