Geri Dön
Kadınlar sigara içen erkekleri çekici bulmuyor

Kadınlar sigara içen erkekleri çekici bulmuyor

Yeni bir araştırma kadınların çoğunluğunun, sigara içmeyen erkekleri içenlere oranla daha çekici bulduğunu ve yanlarında sigara içen erkeklere tahammül bile edemediğini ortaya çıktı.

Mehmet Can Kömürcü
Mehmet Can Kömürcü

Kamu spotu ile başlayalım: Sigara sağlığa zararlıdır! Sağlığa zararlı olduğunu sağır sultanın bile duyduğu sigaranın bireyin sosyal hayatına bile büyük zararlar verdiği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Bekar olduğunu belirten 1000 kişi ile yapılan araştırmanın sonuçları oldukça çarpıcı. Buna göre araştırmaya katılan kadınların yüzde 70'i sigara içenlerden tiksindiğini söylerken yüzde 56'sı da sigara içen biriyle ilişkiye başlamayacağını belirtti.

Aynı sorular erkeklere yöneltilince yüzdelerde değişiklikler gözlemlendi. Buna göre erkeklerin yüzde 46'sı sigara içen bir kadınla ilişkiye başlamayacağını belirtirken yüzde 65'i de sigara içen kadınları çekici bulmadığını söyledi.

Oksijen cihazları üreten Inogen firması tarafından yapılan araştırmaya yaşları 18 ila 76 arasında değişen kişilere, sigara ve elektronik sigara konusundaki fikirleri soruldu.

Araştırmaya katılanların yüzde 57'si sigara kullanmadığını söylerken yüzde 24.3'ü sigara ve yüzde 18.7'si elektronik sigara kullandığını belirtti.

Haberin Devamı

Sigara içen birisi ile ilişkiye başlamayacağını söyleyen kişilere neden sorusu yöneltilince katılımcıların yüzde 90'ı sigara dumanının kokusuna işaret ederken yüzde 75'i de pasif içici olma gibi sağlık sorunlarına dikkat çekti.

Bazı katılımcılar kötü nefes, partneri ile öpüşmesi durumunda sigara tadı alma ihtimali ve sarı dişleri de sorunun cevabı olarak yanıtladı.

Normal sigaraya alternatif olarak kullanılıyor olsa da kadın katılımcıların yüzde 55'i ve erkek katılımcıların yüzde 44'ü elektronik sigara kullananları çekici bulmadığını söyledi.

Katılımcılara elektronik sigarayı normal sigaradan daha iyi bir seçenek olarak görüp görmedikleri de soruldu. Yüzde 54 bu soruya hayır görmüyorum yanıtını verdi.

Çöpçatan sitelerindeki profilleri de incelenen katılımcıların sigara içip içmediği sorusuna ne yanıt verildiğine da bakıldı. Buna göre kadınların yüzde 42'si ve erkeklerin yüzde 43'ü sigara kullandığını belirtmek istemiyor.

Instagram.com/mehmetcankmrc
twitter.com/mehmetcankmrc
YouTube.com/mehmetcankomurcu

Benzer İçerikler

Sıradaki Haber
Sıradaki Haber
Sıradaki Haber