Geri Dön
Kötü adamlar neden çekici geliyor?

Kötü adamlar neden çekici geliyor?

Kötü adamlara beslenen hayranlığın altında ne gibi etkenler varmış bugün buna açıklık getireceğiz...

Okur Yazar
Okur Yazar

Şimdilerde kötü adam algısı

Günümüzde 'kötü adam' karakterleri özellikle kitaplarda, dizilerde ve filmlerde aslından çok farklı ve ütopik bir şekilde empoze edildiği için insanlarda ki ve özellikle kadınlar üzerindeki kötü adam algısı fazlasıyla değişime uğradı. Şimdilerde kötü adamlar yakışıklı, güçlü, acımasız ama esasen özünde çok acılar çekmiş (Joker bile bu gruba dahil edildi) kişiler olarak yansıtılıyor.

Kadınlar hayranlık besliyor

Özellikle bizim ülkemizin kadınları fazlasıyla anaç. Bu 'kötü adam' olarak nitelendirilen karakterler de söylediğimiz gibi esasen çok yaralı adamlar olduğundan kadında ki anaçlık devreye giriyor ve hemen hemen tüm kadınlar sevgileriyle bu adamları tedavi etme hayalleri kuruyor. Bunların yanı sıra bu erkekler değindiğim gibi yakışıklı ve güçlü erkekler olduğundan kadın bu etkenlere kapılıp gidiliyor. Günümüzde kendi ayakları üzerinde duran güçlü kadınların sayısı ne kadar artsa da hâlâ erkekler tarafından savunulma ihtiyacı hisseden kadınların sayısı da azımsanmayacak düzeyde. Böyle olunca da güçlü erkekler birçok kadını mest ediyor.

Bu adamlar gerçekten var mı?

Elbette genelleme yapmak mümkün değil. Bu saydığımız kriterlere sahip erkeklerin sayısı nedir bilinmez ama hiç yoktur demek mümkün değil. Yine şu an ülkemizde ve dünyadaki bu algı biraz ütopik bir seviyede desek abartmış olmayız. Eee kitap ve filmler karakterleri bu şekilde kurgulayıp yansıtıldığı için okuyucunun ve seyircinin beklentisi de bu yönde reaksiyon gösteriyor elbette. Ne diyelim, herkesin seçimleri kendini ilgilendirir tabii ama hiçbir zaman tedbiri de eden bırakmamak lazım zira kötü adamlar gerçekten de kötü olabilirler.

Benzer İçerikler

Sıradaki Haber
Sıradaki Haber
Sıradaki Haber