Geri Dön
2023 BRIT Ödülleri'nde en büyük favoriler Harry Styles ve Wet Leg

2023 BRIT Ödülleri'nde en büyük favoriler Harry Styles ve Wet Leg

Özellikle Britanya çıkışlı isimler için adeta 'yıl sonu karnesi' gibi bir öneme sahip olan BRIT Ödülleri'nde heyecan başladı. 11 Şubat 2023'te sahiplerini bulacak BRIT Ödülleri'nde beklenildiği gibi Harry Styles, Wet Leg, Fred Again.., Cat Burns ve Nova Twins gibi isimler adaylıklarına kavuştu. 2023 BRIT Ödülleri'ndeki en büyük favoriler ise açık ara Harry Styles ve Wet Leg...

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Müzik sektörünün kalbi, ruhu, aklı, fikri Birleşik Krallık'ın en prestijli ödül töreni BRIT Ödülleri'nde 2023'ün adayları sonunda açıklandı. 11 Şubat 2023'te sahiplerini bulacak BRIT Ödülleri yalnızca Birleşik Krallık'ta değil tüm koyu müzik hayranları tarafından da ilgiyle takip ediliyor. Özellikle 'Ada' çıkışlı isimler için adeta 'yıl sonu karnesi' gibi bir öneme sahip olan BRIT Ödülleri'nde geçmişten bugüne baktığımızda son derece nitelik/nicelik dengesinin korunduğunu ve her yıl muhakkak ses getiren isimlerin ödüle kavuştuklarını görüyoruz. Bu yılki adaylar ise adeta yıldızlar geçidi gibi. Harry Styles, Dua Lipa, Arctic Monkeys, Sam Smith gibi büyük yıldızların yanı sıra son dönemde dikkat çeken Wet Leg, Fred Again.., Cat Burns, Nova Twins, Charli XCX hatta 'Space Man' ile Eurovision'da ikinci olan Sam Ryder gibi isimler de adaylar arasındaki yerini aldı. Peki bu yılın en büyük favorileri kimler?

Haberin Devamı

Harry Styles ilk kez 'Yılın Albümü'nü almaya çok yakın

2023 BRIT Ödülleri'ne damga vurması beklenen isim hiç kuşkusuz Harry Styles elbette. Çok değil yalnızca iki yıl önce yani 2021 yılında 'Watermelon Sugar' ile 'Yılın Şarkısı' ödülüne layık görülen Harry Styles bugüne kadar 'Yılın Albümü' dalında ödül kazanamamıştı. Yeni Styles albümü 'Harry's House'un rakiplerinin 'Being Funny In A Foreign Language' ile The 1975, kendi adlarını taşıyan ilk albümleriyle Wet Leg, 'Actual Life 3' ile Fred Again.. ve 'This Is What I Mean' ile Stormzy olduğunu düşündüğümüzde Harry Styles'ın şansının bir hayli fazla olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. 'As It Was'la özellikle Birleşik Krallık'taki resmi single listesinde tam 10 hafta boyunca 1 numara olan Styles'ın 'Yılın Şarkısı' kategorisinde yine iddialı olduğu da ortada elbette. Styles'ı güçlü kategorilerde zorlayabilecek tek isim ise BBC Sound Of... 2022 ikincisi Wet Leg grubu. Alternatif sahnenin en büyük çıkışlarından birini yakalayan Wet Leg grubu hayran kitlesini giderek genişletiyor. BBC Radio 1 ve BBC Radio 6 Music'in 2022 yılındaki en büyük favorilerinden birine dönüşen Wet Leg grubunun 'En İyi Yeni Sanatçı' kategorisine aday olmaları haricinde 'Yılın Albümü'ne aday olmaları ne denli büyük bir sükse yaptıklarını ortaya koyuyor. Fred Again..'in albüm kategorisinde, 'Go' ile Harry Styles'ın 'As It Was'ına takılsa da 2 numarayı görmeyi başaran BBC Sound Of... 2023 dördüncüsü Cat Burns de şarkı kategorisinde direkt aday olmaları 'çıkış'larının zaten tescillendiğini gösteriyor. Keza 'Cleopatra' ve 'K.M.B.' ile muazzam bir radyo başarısı gösteren, rap-pop-rock karışımlı sound'larıyla dikkat çeken Nova Twins de ne BRIT Ödülleri'nde ne de 'BBC Sound Of...'ta 'çıkış' kategorisinde vakit kaybetmeden 'En İyi Grup' ve 'En İyi Alternatif/Rock Grup' kategorilerinde adaylık kazanmaları artık 'büyükler' kategorisinde olduklarını tescilliyor.

Haberin Devamı

Wet Leg gecede büyük bir sürpriz yapabilir

Yılın ses getiren işlerine imza atan Kim Petras destekli Sam Smith ve Charli XCX'in bir tık gölgede kalmış gibi gözükmelerine rağmen adaylıklarda kendilerini göstermeleri olumlu. Dua Lipa'yı ise ne kadar çok sevsek de 2022'de çok da dev bir yeni başarı yakalamadan 'En İyi Pop/R&B Şarkıcı' kategorisinde fazlasıyla rahat bir adaylık kazanması ise az biraz şaşırtıcı. BBC Radio 1'da ve BBC Radio 6 Music'te çok sevilen İrlandalı post-punk grubu Fontaines D.C. ve BBC Sound Of... 2023 beşincisi ABD'li gospel grubu Gabriels'ın kazandıkları 'Uluslararası Grup' adaylıkları sevindirici. Ancak burada elbette ödülün K-Pop'ın en büyük yıldız gruplarından Blackpink'e gitmesi hayli yüksek bir ihtimal. Yenilerde ise 'Rising Star'da Cat Burns ve Nia Archives'ı geride bırakan FLO'nun ödüle kavuştuklarını zaten biliyoruz. 'En İyi Yeni Şarkıcı'da (ve aslında aday oldukları diğer kategorilerde) Wet Leg grubu büyük favori olsa da Sam Ryder, Rina Sawayama, Mimi Webb, hatta Kojey Radical'ın dahi sürpriz yapma ihtimalleri var. Harry Styles'a gitmeyen ödüllerin Wet Leg'e gitme olasılığı da keza çok yüksek. BBC Sound Of... 2022 birincisi PinkPantheress'in aşırı enteresan bir şekilde BRIT Ödülleri'nde görmezden gelinmesi ise kafalardaki tek ve biraz da kocaman soru işareti. Harry Styles, Wet Leg, Sam Smith ve Fred Again.. gibi isimlerin ön plana çıkmasının beklendiği gecenin uluslararası kategorisindeki en güçlü adayı ise Beyoncé elbette. 11 Şubat'ta tarihinde ilk defa cumartesi akşamı düzenlenecek bu prestijli ödülün töreninin hemen sonrasında görüşmek üzere!

Haberin Devamı

 

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler