Geri Dön
63. Grammy Ödülleri'nin yıldızı kim olur?

63. Grammy Ödülleri'nin yıldızı kim olur?

Bir Grammy mevsimi daha an itibariyle başlamış durumda... Her yıl ocak ayında müzik dünyasının Oscar'ları olan Grammy'ler sahibini buluyor. 31 Ocak 2021'de sahibini bulacak 63. Grammy Ödülleri'nin adayları da an itibariyle belli oldu. Peki 63. Grammy Ödülleri'nin yıldızı kim olur?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Beyonce tam 9 adaylık kazandı

Müzik dünyasının Oscar'ı diyebileceğimiz Grammy'ler her yıl müzik dünyasının en prestijli ödülü olarak kabul ediliyor. Geçen yıl Billie Eilish'in neredeyse tüm büyük ödülleri silip süpürmesiyle Grammy heyecanı çok daha sürprizli, çok daha heyecanlı olmaya başlamıştı. Heyecan tam gaz devam ediyor. An itibariyle 63. Grammy Ödülleri'nin adayları da belli oldu. Bu yılki adaylıklar arasında en çok Beyonce'nin adını görüyoruz. Beyonce 9 adaylık kazanarak 63. Grammy Ödülleri'nin şimdiden en dikkat çekici ismi olmayı başarmış durumda.

Billie Eilish yine bu yıl da iddialı

Peki bu yılın iddialı kategorilerinde kimler var, kimler iddialı? 'Yılın Kaydı'nda Beyonce, Doja Cat, Billie Eilish, Dua Lipa ve Post Malone'un şarkıları öne çıkıyor. Geçen yıl Grammy kazansa da Billie Eilish 'Everything I Wanted'la yine çok iddialı. Post Malone ise 'Circles'la bu ödülü kazanmaya yakın bir diğer isim. Müzik listelerini sallayan 'Say So' ile Doja Cat ve 'Don't Start Now'la Dua Lipa gibi isimler de ödüle çok uzak değil. 'Yılın Şarkısı' kategorisinde de farklı olarak Taylor Swift'in 'Cardigan'ını görüyoruz. Her iki kategoride Beyonce de aday. Ve Beyonce'nin 9 adaylık elde ettiğini de düşünürsek sürpriz bir başarı da elde edebilir Beyonce.

BTS de adaylar arasında

'Yeni Sanatçı' dalında Noah Cyrus, Doja Cat ve Megan Thee Stallion gibi isimler dikkat çekiyor. Baştan aşağı hit'lerle dolu Dua Lipa'nın 'Future Nostalgia' albümünün 'Yılın Albümü'nde sürpriz yapma ihtimali hiç de az değil. En çekişmeli kategorilerden biri de elbette 'Yılın En İyi Pop Vokal Albümü'... Lady Gaga'nın 'Chromatica'sı, Dua Lipa'nın 'Future Nostalgia'sı ve Harry Styles'ın 'Fine Line'ı benim şahsi favorilerimden. 'En İyi Pop Solo Performans'ta da Harry Styles, Doja Cat, Dua Lipa, Billie Eilish, Taylor Swift ve Justin Bieber'ı görüyoruz. Bu isimler arasında Harry Styles'ın hak ettiği Grammy'i kazanmasını çok istiyorum açıkçası. 'En İyi Pop İkili/Grup Performansı'nda ise K-Pop grubu BTS'in baştan sona İngilizce olan şarkıları 'Dynamite'la, listeleri sallayan 'Un Dia' şarkısını, Lady Gaga ve Ariana Grande güzelliği 'Rain On Me'yi görüyoruz.

Bu yıl ödül dağılımı daha dengeli olacak gibi

63. Grammy Ödülleri'nde rekabet çok daha büyük. Geçen yıl ya Billie Eilish ya da 'Old Town Road'la Lil Nas X'in yıldız olacağını söylemiştik. Yanılmadık. Billie Eilish açık ara fark attı rakiplerine. Bu yıl sanki geçen yıla göre ödül dağılımı daha dengeli olacak gibi. Çünkü çok fazla iddialı isim var. Lady Gaga ve Harry Styles'ın görece daha az iddialı kategorilerde sınırlı kalmalarına şaşırdım. 'Midnight Sky'la harikalar yaratan Miley Cyrus'ın ve 2020'ye damga vuran The Weeknd'in adını hiç görememek ise yine enteresandı. Bu yıl büyük ödüller belli ki Billie Eilish, Post Malone, Beyonce, Dua Lipa, Doja Cat, Taylor Swift ve Justin Bieber'dan birilerine gidecek gibi gözüküyor. Geçen yılı domine eden Billie Eilish'in bu yılki şansını biraz düşük bulsam da en iddialı ismin yine de o olduğunu düşünüyorum. Post Malone, Dua Lipa, Doja Cat ya da Beyonce'nin şansı da oldukça fazla.

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler