Geri Dön
Adele'in '30' albümü beklentileri karşıladı mı?

Adele'in '30' albümü beklentileri karşıladı mı?

'Easy On Me' ile yeri göğü inleten, pek çok ülkenin resmi single listesinde 1 numaraya oturan Adele, merakla beklenen yeni albümü '30' ile 2021'in son sürprizlerinden birini yaptı. Peki Adele'in '30' albümü beklentileri karşıladı mı?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Sesine ansiklopediler yazılacak Adele yıllar sonra 'Easy On Me' ile önemli bir ticari başarıya imza atmıştı. İngiltere'den Almanya'ya, İsveç'ten Avustralya'ya pek çok ülkenin resmi single listesine 1 numaradan giriş yapan 'Easy On Me' her ne kadar çok büyük bir yenilik sunmasa da içimizde yıllardır dindirmeye çalıştığımız Adele hasretini söndürmesi bakımından önemliydi. Ama asıl merakla beklenen kısım 'Easy On Me'yi de barındıran yeni Adele albümünün ne kadar sınıfı geçeceğiydi. Adele, 'Easy On Me'yi daha fazla yalnız bırakmadı ve '30' adını verdiği yeni stüdyo albümünü geçtiğimiz günlerde yayınladı. Hem de oldukça ses getiren bir biçimde. Dijital müzik platformu Spotify'da bu albümü 'karışık' şekilde dinlemek artık mümkün değil. Adele'in "Biz burada şarkıların sıralamasını yaparken bile kafa patlatıyoruz. Karışık çalınmasın bu albüm" restine boyun eğen Spotify, oldukça enteresan ve tarihi bir kararla albümün 'karışık' olarak dinlenmesinin önüne geçti.

Haberin Devamı

Albümdeki 5 şarkı 6 dakikanın üzerinde!

Peki '30' nasıl bir albüm? Öncelikle Adele'in '30' albümünde bizi 12 şarkı karşılıyor. 'Easy On Me' elbette albümün ön plana çıkan şarkısı. Diğer şarkılar ise peş peşe Adele'in 'damar' seçkisinden bir bukle şeklinde kulaklarımıza misafir oluyorlar. Albümün en büyük sıkıntısı tam da bu noktada başlıyor. Hiçbir şarkı bir 'Easy On Me' bile değil ki 'Easy On Me' de bir 'Someone Like You' ya da 'Hello' asla değil. Albümdeki tam 5 şarkı 6 dakikanın üzerinde. İnanılmaz bir tablo gerçekten. Adele belli ki 'meraklısına' hitap etmek istiyor artık. Sanki "Bugüne kadar yaptığım her işle başarılı buldum, artık canım ne isterse onu yapacağım" kafasında gibi. Albümdeki şarkıların sözleri oldukça şahsi. Anne olması ve boşanması albümdeki sözlerde kendine yer edinmiş. Derdini, kederini, acısını bal eylemiş Adele.

Haberin Devamı

Belli ki müziği artık sadece 'canı istediği için' yapıyor

Ama işte işin 'single' boyutundan baktığımızda ciddi bir problem var. '30' albümündeki hiçbir şarkı -buna "Özlem giderelim" denilerek dinlenilen 'Easy On Me' de dahil- büyük bir Adele hit'i olmanın uzağındalar. Albümün genelinde bir 'fazla samimiyet' söz konusu. Bir 'Someone Like You' gibi kitleleri peşinden sürükleyecek bir hit yok bu albümde. Bana göre albümün genelindeki 'miskin' havaya tezat şekilde biraz hareketli tınlayan 'Oh My God' ve Tarkan'ın 'Şıkıdım' şarkısındaki gitar melodisini hatırlatan 'Can I Get It' albümün genelinden sıyrılmayı başarsalar da yine de bu şarkılar da bence bir 'Chasing Pavements' ya da 'Rolling In The Deep' olmanın uzağında şarkılar. Adele belli ki müziği artık sadece 'canı istediği için' yapıyor. Ama bence yanlış bir yolda. Onun gibi bir ses radikal adımlarla müzik sektörüne yön vermeli. Hâlâ çok genç. İstese yapabilir. Ama belli ki istemiyor. Ona göre 3-4 yıllık aralıklarla hasret gidermek yeterli bir yol. Ama keşke 2010'lu yılların başındaki gibi çok daha 'hit' odaklı ilerlese...

 

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler