Geri Dön
Aleyna Tilki 'Yalnız Çiçek' klibinde Alice'in harikalar diyarında

Aleyna Tilki 'Yalnız Çiçek' klibinde Alice'in harikalar diyarında

Aleyna Tilki 'Yalnız Çiçek' şarkısına en sonunda klip çekti... Çıktığı günden itibaren 'Yıldız Tilbe'nin Yıldızlı Şarkıları' albümünün en büyük hit şarkısı olmayı başaran Aleyna Tilki'nin 'Yalnız Çiçek' klibi bir hayli renkli ve iddialı görüntüler barındırıyor...

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Merakla bekliyoruz

Şaka değil gerçek, artık Aleyna Tilki klipleri ciddi ciddi merakla bekleniyor. Heyecanla geri sayım yapmaya başlıyoruz. 'Sen Olsan Bari' şarkısıyla aynı anda çıkan klipten sonra bu kez de 'Yalnız Çiçek' fırtınası esmeye başladı. Bugün hayranlarıyla buluşan klipte bir hayli renkli görüntüler var.

'Subliminal' konusu

Ve tıpkı Aleyna Tilki'nin her klibinde olduğu gibi yine olmazsa olmaz 'cici'lik ve bir yandan da bu ciciliği itinayla yıkmak, dağıtmak ve işin 'şeytani' boyutu... 'Sen Olsan Bari'nin subliminal mesajlar verdiği ve bilinçaltına pedofiliye kadar tehditkâr mesajlar verdiği yazıldı, çizildi. İşin bilinçaltı kısmı zaten pop müzikte oldum olası tartışmalı bir konu.

Stockholm sendromu

Benzer bir şekilde 'Yalnız Çiçek' klibinde de bu bilinçaltı muhabbeti tekrar alevlenecek gibi gözüküyor. 'Alice Harikalar Diyarında' tadında bir klibe sahip olan şarkıda kaçırılan bir Aleyna, daha sonrasında Stockholm sendromu gibi kaçırıldığı ekip tarafından işbirliği yapan bir Aleyna karşımızda; yani adeta Alice'in harikalar diyarında.

Yasaklayacak bir şey yok

Bu esnada çocuksu yiyecekler, çocuksu simgeler seksi ve iddialı görüntülerle harmanlanıyor ve ortaya yabancı pop videolarında sıklıkla karşılaştığımız bu kombinasyon çıkıyor. Peki "Aleyna Tilki'nin klibi yasaklanmalı, çocuklara kötü örnek oluyor"cular sizce ne zaman çıkacak ortaya?

Müstehcenlik içermiyor

Bu klibi izleyen herkes "Aaa, kesin yasaklanır" demeye başladı bile. "Yasaklanmadan izleyelim" demeye başladı. Öncelikle sakin olmak gerekiyor. Yasaklar bizi ileriye taşımaz, geriye götürür. Ki zaten ortada ne müstehcen bir açıklık ne de kan ya da silah var. Evet, yabancı pop videolarında uygulanan 'iyi-kötü' durumları, 'bilinçaltı' durumları burada da var. Çünkü neden? Çünkü Alice Harikalar Diyarında konseptinde bu var yahu.

Müziğine bakalım

Evet, pop müzik sahnesinde bu türden videolar özellikle son 10 küsür yıldır ciddi ciddi konuşulmaya başlandı. Ama o kadar da abartmamak gerekiyor. "Bu da mı tesadüf?"lerin sonunda ortada hiçbir şey kalmayacak. Komplo teorilerinden ziyade Aleyna'nın müziğine, müzik yolculuğuna odaklanmak daha doğru.

Koreliler onu çok sevdi

Aleyna, ciddi bir prodüksiyonla Yıldız Tilbe'nin 'Yalnız Çiçek'ine gayet misler gibi, gayet dünya standartlarında bir klip çekmiş. Bunun tadını çıkartmak varken ne diye bu kadar Aleyna hakkında kafa patlatıyoruz? 'Sen Olsan Bari' Spotify'de klipsiz bir şekilde Danimarka Viral listesine girmişti. Yine 'Sen Olsan Bari'ye özellikle Youtube'ta birçok Güney Koreli hayran kaldığını belli eden videolar çekmişti.

Kabul edin ya da etmeyin...

Aleyna Tilki'nin başarısı evrensel. Türkçe de söylese sonuç değişmiyor. Aleyna Tilki bu müziği ve bu görselliğiyle dünyanın her yerinde herkes tarafından beğenilecek işler yapmaya devam ediyor. 'Cevapsız Çınlama' ile güzel sinyaller veren 'Sen Olsan Bari'yle güzel bir ivme yakalayan bu başarı 'Yalnız Çiçek'le bir tık daha öteye taşınmış oluyor. Kabul edin ya da etmeyin ama Aleyna Tilki bu iddiayla devam ettiği sürece daha uzun süre bizimle...

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Aleyna Tilki Yalnız Çiçek klibinde Alicein harikalar diyarında

Aleyna Tilki Yalnız Çiçek klibinde Alicein harikalar diyarında

Aleyna Tilki Yalnız Çiçek klibinde Alicein harikalar diyarında

Aleyna Tilki Yalnız Çiçek klibinde Alicein harikalar diyarında

Aleyna Tilki Yalnız Çiçek klibinde Alicein harikalar diyarında

Aleyna Tilki Yalnız Çiçek klibinde Alicein harikalar diyarında

Benzer İçerikler