Geri Dön
Aynur Aydın 'Sor Gel' şarkısına mutlaka remix hazırlamalı

Aynur Aydın 'Sor Gel' şarkısına mutlaka remix hazırlamalı

'Sahiden' şarkısıyla radyolardan tam not alan Aynur Aydın bu kez bir Ozan Bayraşa aranjesi 'Sor Gel'le karşımıza çıktı. Peki Aynur Aydın 'Sor Gel' şarkısına bir remix hazırlayacak mı?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Türkçe pop Avupa kıtasıysa Aynur Aydın bir İzlanda

Ana akım Türkçe pop bir Avrupa kıtasıysa şayet o zaman Aynur Aydın yüzünü okyanusa çeviren bir İrlanda, bir Portekiz, hatta bir İzlanda diyebiliriz rahatlıkla. Müzik kariyerine 'Yenildim Daima' gibi muazzam bir 'Europop' hit'iyle adım atan Aynur Aydın, "Fazla Avrupai" eleştirilerini dikkate almış, 'Bi Dakika', 'Günah Sevap' ve 'Damla Damla' gibi üç büyük hit'le müziğini 'Türkçe'leştirmişti. Erdem Kınay'la iş birliği yaptığı 'İşporta' ise Türkçe pop'un en sıkı dans şarkılarından biriydi. Son dönemde 'Salla' ve 'Yağdır' gibi daha 'genç' şarkılarla yoluna devam eden Aynur Aydın, 'Emanet Beden'in en cool şarkısı 'Diğer Yarın'la 'Gel Güzelim'de sıkıntıya soktuğu cool'luğunu tekrar hepimize hatırlatmış, 'Sahiden' ile radyolardan tam not almayı başarmıştı.

Şık ve modern bir Türkçe pop şarkısı

Aynur Aydın yoluna bu kez 'Sor Gel'le devam ediyor. Sözü ve müziği Can Deniz Coşkun'a ait olan şarkının aranjesi Ozan Bayraşa, mix ve mastering'i ise Emre Kıral'a ait. Ozan Bayraşa ismini görmemiz zaten heyecan vericiyken şarkıyı dinlemeyi bitirdiğimizde bu heyecan yerini biraz kafa karışıklığına bırakıyor. Çünkü Aynur Aydın'ın 'Sor Gel'i hem önemli artıları hem de birkaç ciddi dezavantajı bünyesinde barındırıyor. 'Sor Gel'in en büyük artısı 'genç' olması. Yani Ozan Bayraşa, bir başka aranjörün elinde çok standart olabilecek olan bu besteye önemli bir hareket katmış. Şarkının altyapısı oldukça modern. Nakaratı akılda kalıcı, nakarat sonrası melodi şarkıya önemli bir katkı sağlıyor. 'Sor Gel', Aynur Aydın'a yakışan, şık ve modern bir Türkçe pop şarkısı. Şarkının bu halinin negatif bir yanı yok.

Bir remix versiyonla desteklenmesi lazım

Fakat... 'Sor Gel' her ne kadar altyapı itibariyle bir 'Nirvana', bir 'Martılar' kadar modern olsa da büyük bir hit olma konusunda çok da avantajlı değil. Bundaki en önemli sebep bence temposu. Yani bu şarkının orijinali aslında bu değilmiş de biz aslında şarkının 'slow remix' versiyonunu dinliyormuşuz gibi bir his geçiyor dinleyiciye. Elbette İngiltere müzik piyasasını domine eden şarkılar gibi her şarkının 'gürültülü' sayılabilecek kadar yüksek tempolu olmasına gerek yok. Ama 'Sor Gel' bu versiyonunun haricinde muhakkak bir remix versiyonuyla da desteklenmesi gerekiyor. Remix'ten kastettiğim şey alıştığımız bir 'remix mantığı' değil. Şarkının kendi ritmini bulduğu, dinleyicide birkaç kez üst üste dinleme hevesi yaratacak, İngiliz müzik sektöründeki gibi bir dinamiklik lazımmış bu şarkıya. Klip versiyonda "Herkes anlasın, herkes eşlik etsin ama bir yandan da modern olsun" havası var. Ama bence bu şarkı yüksek bir tempoyu hak ediyor. Söz konusu Aynur Aydın gibi Avrupai bir isim olduğunda beklentilerimiz tavan yapıyor. Aynur Aydın'ın artık 'Salla' dışında da bir 'dijital hit' yakalamasının vakti geldi bence...

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler