Geri Dön
BTS ikinci İngilizce single'ları 'Butter'la 'Dynamite'ı yakalar mı?

BTS ikinci İngilizce single'ları 'Butter'la 'Dynamite'ı yakalar mı?

İlk İngilizce single'ları 'Dynamite'la Grammy'den adaylık kazanan K-Pop grubu BTS, merakla beklenen ikinci İngilizce single'ları 'Butter'la döndü. Yine Youtube'da rekora imza atan 'Butter' videosu trendlerden düşmüyor. Peki BTS, 'Butter'la hit şarkıları 'Dynamite'ı yakalar mı?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

'Dynamite' onlara Grammy adaylığı kazandırmıştı

K-Pop denilince akla gelen gruplar belli. BTS ve Blackpink, K-Pop'ın en popüler yıldızları. Özellikle BTS, 2020'de yayınladıkları ilk İngilizce şarkıları 'Dynamite' ile sadece olağanüstü bir liste başarısı elde etmemiş aynı zamanda grup bu şarkı sayesinde Grammy'lerde 'En İyi İkili veya Grup Pop Performansı' dalında adaylık kazanmıştı. Her ne kadar ödülü Lady Gaga ve Ariana Grande'nin muazzam ortaklığı 'Rain On Me'ye kaptırsalar da BTS gibi bir K-Pop grubunun Grammy'lerde adaylık çıkartması dahi oldukça muazzam bir başarıydı.

Yine çok eğlenceli ve renkli

Ben merakla BTS'in ikinci İngilizce single'ını bekliyordum. 'Dynamite'ın başarısını devam ettirebilecek bir ikinci İngilizce single'ı mutlaka gerekliydi. Grup neredeyse tam bir yıllık bir aradan sonra 'Butter'la karşımıza çıktı. Yine oldukça renkli ve eğlenceli bir video kliple karşımızda BTS. Klip o kadar sevimli ki şarkıyı sevmeseniz bile klibi saatlerce izlemek istiyorsunuz. O denli tatlı ve dinamik bir klip.

Bir 'Dynamite' asla değil

Zaten birçok kişi benimle aynı düşüncede olmuş olacak ki bu video Youtube'da 'Dynamite'ın rekorunu kırarak Youtube'un 24 saatte en çok izlenen videosu olmayı başarmış. Yani BTS adeta kendisiyle yarışır vaziyette... Peki bu rekor, şarkının 'Dynamite'tan güçlü olduğunu kanıtlıyor mu? Bence hayır. Şarkının başta Avrupa olmak üzere pek çok resmi single listesine dahil olacağını düşünüyorum. Ama uzun vadede 'Dynamite'ı geçecek kadar güçlü bir şarkı da değil maalesef 'Butter'. Evet, nakarat ve ikinci nakarat sonrası giren melodi inanılmaz tatlı. Ama rap kısımlarının şarkının enerjisini düşürdüğünü düşünüyorum. Bence 'Dynamite' gibi daha 'sek' olmalıydı 'Butter'. Şarkı gayet iyi ama söz konusu artık bir Grammy adaylığı da çıkartmış bir grup olunca haliyle biraz da zor beğenmeye başlıyoruz. Yine de BTS grubunun çalışkanlığını takdir etmemiz gerekiyor. K-Pop'un bana göre açık ara en büyük yıldızı onlar. Ve ivmelerini kaybetmiyorlar, K-Pop'a mesafeliyseniz bile sizi avuçlarının içine çekmeyi başarıyorlar. Beğenirsiniz beğenmesiniz orası size kalmış ama takdiri hak ediyorlar...

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler