Geri Dön
Demet Akalın'ın 'Mihriban' yorumu neden olay oldu?

Demet Akalın'ın 'Mihriban' yorumu neden olay oldu?

Demet Akalın'ın 'İstanbul Yeditepe Konserleri'nde söylediği 'Mihriban' türküsü sosyal medyayı salladı. Günlerdir "Ne çektin be Mihriban..." esprileri yapılıyor. Peki Demet Akalın'ın 'Mihriban'ı neden bu kadar olay oldu?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

"Ne çektin be Mihriban..."

Demet Akalın, 'İstanbul Yeditepe Konserleri'ndeki performansı çok konuşuldu. Özellikle Musa Eroğlu gibi bir ustanın sesinden duymaya alıştığımız, çok sevdiğimiz 'Mihriban' türküsüne getirdiği yorum çok fazla ve ağır şekilde eleştirildi. Sosyal medyada "Ne çektin be Mihriban..." esprileri dahi yapıldı. Bunun üzerine Demet Akalın sessizliğini bozdu ve bir canlı yayında şu sözleri söyledi: "Eleştirenler gayet haklılar. Hiç takılmadım. Sadece o türküyü değil diğer şarkılarda da kendimi hiç beğenmedim. Aylar sonra ilk kez konsere çıkınca sonuç bu oldu. Bir de diyorlar ki "Çok güzel söyledin", yahu neresi güzel allah aşkına? Ben kendimi izleyemedim, tahammül edemedim..."

"Siz beni eleştirmeden ben kendimi eleştireyim"

Demet Akalın çok eleştiri toplayan bir işini "Kendimi izleyemedim, tahammül edemedim" diye eleştirerek güzel bir gol atmış aslında. "Siz beni eleştirmeden ben kendimi eleştiriyim" akıllığını yapmış. Eğer 'Mihriban' yorumunu savunsaydı çok daha fazla eleştiri toplayacaktı. Bu haliyle "Ne çektin be Mihriban" şeklindeki tepkileri dindirmeyi bir nebze başarmış. Akıllıca bir hareket. Ben Fero'nun 'Demet Akalın' videosunda rol alırken attığı golün benzerini atmış Akalın. Ama ben ne eleştirilere katılıyorum ne de Demet Akalın'a. Çünkü 'Mihriban' yorumu şaşırtıcı değildi Akalın'ın. Şaşırmadım bu performansa. 'Mihriban'ın bu kadar olay olmasındaki sebep 'Akalın antipatisi'yle açıklanabilir aslında.

'Mihriban'a tekrar kavuştuk

Elinizi vicdanınıza koyun. Akalın'ın 'Mihriban' yorumunda olağanüstü bir detoneliği yoktu. Bunu kabul edelim artık bence. Tuğba Ekinci'nin 'Delikanlım' cover'ıyla kıyaslayın, sonuç ortada. Akalın asla çok kötü bir iş çıkartmamıştı aslında. Fazla düz bir yorumdu. "Kalbini mi kırdım, affedersin" ayarındaydı, hepsi bu. Bütün mevzunun "Sen popçusun, düz bir sesin var, bari şu türküye bulaşma" olduğunu düşünüyorum. Akalın'a antipati duyanların bir tepkisiydi yani aslında bu. Yani Ajda Pekkan'dan 'Ağlama Anne'yi söyleseydi bu kadar olay olmayacaktı aslında. Akalın'ı seversiniz sevmezsiniz, o ayrı. Ama sırf bir türküyü söylediği için Demet Akalın'la dalga geçmek bana çok da 'yaratıcı' gelmiyor. Güzel taraftan bakalım. Akalın sayesinde 'Mihriban' tekrar gündeme geldi, "Ne güzel türküymüş" dedik. Korkmayın, türkü hâlâ bizimle. 'Mihriban' mevzusu olmasa o türkü genç nesillerle sosyal medyada buluşamayacaktı. Kötünün iyisini düşünmek lazım. 'Mihriban'ı cover'lamak isteyenler bir adım öne çıksın. En güzel 'Mihriban' yorumunu ortaya koyan kazansın...

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler