Geri Dön
Dolores O'Riordan'a veda: The Cranberries'ten 'final' öncesi single

Dolores O'Riordan'a veda: The Cranberries'ten 'final' öncesi single

İrlandalı grup The Cranberries'in unutulmaz vokali Dolores O'Riordan geçtiğimiz sene hayatını kaybetti. Çocukluğunu, ergenliğini The Cranberries şarkılarıyla geçirmiş biri olarak, bu ölümü kabullenmek benim için hiç ama hiç kolay değildi. Şimdi Dolores'in ölüm yıldönümünde, güzel bir çalışmayla karşı karşıyayız...

Mayk Şişman
Mayk Şişman

The Cranberries, Dolores'in ölümünden önce yeni albümleri üzerine çalışıyordu. Dolores'in ani ve sarsıcı kaybından sonra bir süre beklemede kalan grup üyeleri Mike Hogan, Noel Hogan ve Fergal Lawler, daha sonra kafa kafaya verip şarkıların primitif hallerini düzenledi. Böylelikle ortaya 'In The End' adını verdikleri yepyeni bir albüm çıktı. Bu albüm The Cranberries'in aynı zamanda final albümü...

Haberin Devamı

Dolores ORiordana veda: The Cranberriesten final öncesi single

"Keşke Dolores de görebilseydi"

'In The End'in çıkış tarihi 26 Nisan 2019. Yani 3 ay daha bekleyeceğiz. Neyse ki ilk single 'All Over Now' 15 Ocak'ta yayınlandı. Eski dönem The Cranberries şarkılarını andıran 'All Over Now' hem akılda kalıcı hem de grubun tarzını özetliyor. Bir veda albümünün çıkış şarkısı olabilecek kadar iyi. "Keşke Dolores de görebilseydi" dedirtiyor.

11 şarkıdan oluşuyor

26 Nisan'da yayınlanaccak albümün geri kalanındaki şarkılar ise şöyle: 'Lost', 'Wake Me When It's Over', 'A Place I Know', 'Catch Me If You Can', 'Got It', 'Illusion', 'Crazy Heart', 'Summer Song', 'The Pressure', 'In The End'... Grubun bir süredir üzerinde çalıştığı ancak bitiremediği şarkılar yani... 20 yıl önce 'Promises'e ya da 'Animal Instinct'e eşlik eden kitle için 'kafadan' duygusal çalışmalar. Ben bu duyguyu özellikle 'All Over Now'da yaşadım.

Haberin Devamı

"Her şey bitti" artık...

Dolores'in ölmeden önce kaydettiği 'All Over Now' şarkısının sözleri oldukça manidar. Melek sesli solist, ölümünün üzerinden bir yıl geçtikten sonra adeta bize seslenerek, "Her şey bitti" diyor. Bir The Cranberries dinleyicisi için bundan daha anlamlı bir durum olabilir mi? Dolores hayatını kaybettiğinde "Çocukluk defterim kapandı" yorumu yapanlar, 'All Over Now'ı tıklayıp şarkının nakaratına geldiklerinde muhtemelen gözyaşlarını tutamayacaklar.

'Hayatla derdi olma' hali

Kadın vokalli diğer rock gruplarını hatırlayalım: The Cardigans, No Doubt, Skunk Anansie... The Cranberries, bu isimlerden farklı olmayı başardı. Hepsinden çok daha büyük bir kitleye hitap etti, çok daha nitelikli şarkılar yaptılar. Üretimleri bazen fazla mesaj kaygılı bulundu ama sanatçı olmayı gerektiren 'hayatla derdi olma' halinin hakkını verdi The Cranberries. Sizi bilemiyorum ama benim için veda albümleri şimdiden unutulmaz oldu. 'All Over Now'ı dinlemek bile yetti.

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler