Geri Dön
Ece Mumay Kürtçe şarkı trendini başlatır mı?

Ece Mumay Kürtçe şarkı trendini başlatır mı?

Ece Mumay 'Galaksi' şarkısıyla 2020'nin en sürpriz hit'lerinden birini yakalamayı başardı. Henüz 22 yaşında olan Ece Mumay'ın Hatay'da verdiği bir konser sırasında Kürtçe ve Arapça şarkılar hakkında yaptığı yorum olay olmuş... İyi de neden?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

'Galaksi'yle 2020'yi sallamayı başardı

Ece Mumay 'Galaksi' şarkısıyla dillere pelesenk olacak bir şarkıya imza attı bu yıl. 'Galaksi' şarkısı o kadar sevildi ki, Youtube'da şarkı 100 milyona doğru koşar adımlarla gidiyor. Şarkının dijitaldeki başarısı da dikkat çekici. Radyolarda bile kendine ufak da olsa yer bulmayı başardı Mumay. Henüz 22 yaşında olmasına rağmen enerjisiyle dikkat çekici bir isim olmayı başarıyor.

"Müziğin dini, dili, ırkı yoktur arkadaşlar"

Ece Mumay, Hatay'da bir konser vermiş. Ve konser sırasında Kürtçe ve Arapça şarkılar hakkında dikkat çeken şeyler söylemiş. Demiş ki, "Bu sahnede Almanca okuyorsak Türkçe de Arapça da her şeyi okumak hakkımız. Hiçbirinin birbirinden farkı yok. Müziğin dini, dili, ırkı yoktur arkadaşlar. Ben bunu kendi jenerasyonuma aşılamak istiyorum..."

Z kuşağından ümitli olmamız için bir sebep daha

Mumay, 'Galaksi' şarkısı kadar 'Ax Pişti Te Yar' şarkısına getirdiği yorumla da dijitalde dikkat çekiyor. 22 yaşında bir popstar'ımızın olması, Avrupai imajlı genç bir şarkıcının "Kürtçe de söyleyebilmeliyiz Arapça da" demesi tamamen Z kuşağının "Artık yeter!" demesi ve özgürlüğüne sahip çıkmasıyla doğru orantılı. Mumay, dikkat çeken bir çıkış yapmış. İyi de yapmış. Ağzına sağlık. Lazca, Kürtçe, Arapça... Dediği gibi müziğin dini, dili, ırkı yoktur, olamaz da... Mumay, Kürtçe şarkı trendini başlatır mı bunu zaman gösterecek. Ancak kesin olan şu ki, artık eski kalıpları, klişeleri devirme çağındayız. Z kuşağından ümitliyim. Yeninin peşinde koşmaya devam ettikleri sürece ortaya müthiş bir pasta çıkacak...

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler