Geri Dön
Edis 'Yalan' videosuyla pop dersi veriyor

Edis 'Yalan' videosuyla pop dersi veriyor

Edis son dönemin en önemli Türkçe pop yıldızları arasında. Hatta belki de en başındaki isim desek hiç de yanlış sayılmaz. 'Benim Ol' şarkısıyla çıkış yapan ve daha sonrasından istikrarlı bir şekilde single'larla yoluna devam eden müzisyen en sonunda 'An' adını verdiği albümünü geçtiğimiz aylarda yayınlamıştı. 'Roman'la çıkışı yapılan albümün ikinci klibi 'Yalan'a geldi...

Mayk Şişman
Mayk Şişman

En çok akılda kalan şarkıydı

Edis'in 'An' adını verdiği albüm son dönemin hem en iddialı hem de en başarılı albümlerinden biriydi. Molatik'te daha önce 'An' albümünün artılarına değinmiştik. Bu albümün çıkış şarkısı olarak seçilen 'Roman' üzerine düşeni yaptı, albümün özetini şöyle bir sundu. Sıra detaylara geldi. Ve bu detaylar arasında en çok ön plana çıkan şarkı hiç kuşkusuz 'Yalan'dı...

İkinci klip olarak seçildi

'Yalan' bugüne kadar çıkan en iyi Edis şarkıları arasında dersek hiç de yanılmış sayılmayız. Akılda kalıcılığı, enerjisi daha ilk dinlemede dinleyiciyi yakalamayı başarıyordu. Şarkının en yakın zamanda klipleneceğini zaten tahmin ediyorduk, tahminlerde yanılmamış olduk. Evet, Edis en sonunda 'An'ın ikinci klibi olarak 'Yalan'ı seçti.

Onurr ve Alper Narman ikilisi

'Yalan'ın klibine geçmeden önce şarkının sözlerine ve bestesine bakalım. Son dönemde birçok hit'e imza atan Onurr ve Alper Narman ikilisi bu şarkıda da karşımıza çıkıyor. 'Yalan'ın sözü ve müziğinde Edis'in de parmağı var üstelik. Onurr ve Alper Narman için şunu da demek gerekiyor: Özellikle 'Çak Bir Selam' şarkısının başarısından sonra Onurr ve Alper Narman ikilisinin yarattığı şarkıları dikkatle takip eden bir kitle oluşmaya başlamış durumda. Hit şarkılarla isim yapabilmek tam da budur.

Güncel, dinamik, trend...

Düzenlemesi Osman Çetin'e ait olan şarkının aranjesine de değinmek gerekiyor. Melodisi ve nakaratıyla akılda kalan bir şarkıya dönüşmesi elbette Osman Çetin'in başarılı aranjesiyle gerçekleşmiş durumda. Şarkının sözlerini duymayın. Spotify'da karşınıza çıkan trend bir uluslararası hit olduğunu düşünmeniz gayet mümkün. Evrensel, güncel, dinamik, trend...

Harekete geçiriyor

Şarkının Gülşen Aybaba yönetmenliğinde çekilen ve birkaç gün önce yayınlanan klibi, 'Yalan'ın en şahane yaz hit'lerinden birine dönüşebilmesini kolaylaştırmış durumda. Özellikle açılış sahnesinde dış çekim yapılması ve kameranın 'dinamik' kullanımı hem izlemeyi kolaylaştırıyor, hem de izleyeni harekete geçiriyor.

Timberlake'imiz olmasın mı?

Edis'in dans becerisi malum. Gençliği, enerjisi, karizması. Ama dans kabiliyeti hepsinin ötesine geçiyor. Edis saatlerce dans etse içinizin yağları erimez mi mesela? Mikrofon karşısında dimdik duran ve en ufak bir dans figürünü sergilemeye bile yanaşmayan erkek popçulardan sıkılmadık mı? Bizim Justin Timberlake'imiz hiç olmasın mı?

Seviyoruz onu; Çok, Çok!

Edis, 2 gün içinde neredeyse 2 milyon izlenmeyi başaran 'Yalan' videosu ve şarkısıyla "Pop müzik nedir?"in dersini veriyor. Albüm iyi bir albüm olmasına rağmen 'Yalan' o kadar nokta atışı bir şarkı ki Edis'in bu albümden daha uygun bir yaz hit'i önerisi olamazdı. Şarkının kısa vadede sevileceği kesin gibi... Doğru sözler, cezbedici müzik, coşturan aranje ve akılda kalıcı bir video klip... Bir pop şarkısı da zaten minimum bu düzeyde olmalı. Edis, 'Roman' ve 'Yalan' gibi şarkılarla, videolarla yoluna devam ettiği sürece uzun yıllar bizimle olmaya ve kalmaya devam edecek. Seviyoruz onu; Çok, Çok!

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Edis Yalan videosuyla pop dersi veriyor

Edis Yalan videosuyla pop dersi veriyor

Edis Yalan videosuyla pop dersi veriyor

Edis Yalan videosuyla pop dersi veriyor

Edis Yalan videosuyla pop dersi veriyor

Edis Yalan videosuyla pop dersi veriyor

Benzer İçerikler