Geri Dön
Edis'in 'Arıyorum'da aldığı risk başarı getirir mi?

Edis'in 'Arıyorum'da aldığı risk başarı getirir mi?

'Martılar' ile 2021'nin en sağlam Türkçe pop şarkısına imza atan Edis yoluna 'Arıyorum' adlı şarkıyla devam ediyor. İlk defa bir şarkısında arabesk tınılara yer veren Edis'in 'Arıyorum'da aldığı risk başarı getirir mi peki?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

2021'in en büyük Türkçe pop hit'i: 'Martılar'

Edis, Türkçe pop'un en yüz güldüren erkek vokallerinden biri. Hatta bir liste yapsak Edis çok rahat ilk sırada. Yüzünü her daim Batı'ya dönen ve bugüne kadar çıkardığı her hit ile Türkçe pop'un en star ışığına sahip erkek vokallerinden biri olmayı başaran Edis, Gülşen ile yaptığı 'Nirvana' düetiyle oldukça modern ve yenilikçi bir işe imza atmıştı. 'Nirvana'dan hemen sonra 'Martılar' ile karşımıza çıkan Edis, sadece müzik kariyerinin en hit şarkısını üretmemiş aynı zamanda Türkçe pop'a da misler gibi, yıllar geçse de hatırlanacak büyük bir pop hit'i kazandırmıştı. Bir süredir tıpkı Aleyna Tilki gibi İngilizce albüm projesi için çalışmalarını devam ettiren ve yine Tilki gibi müzik devi Warner Music kanatları altında beklentileri nirvanaya çıkartan Edis, enteresan bir şarkıyla, 'Arıyorum'la aramıza döndü.

'Teknik' olarak doğru bir adım

'Arıyorum' adlı şarkının sözü ve müziği tıpkı 'Martılar'da olduğu gibi Emrah Karakuyu'ya ait. Şarkının aranjesi ise yine 'Martılar'da olduğu Ozan Çolakoğlu imzalı. Yani 'Martılar'ı üreten ekip aynı şekilde 'Arıyorum'u da üretmiş. Peki 'Arıyorum' nasıl bir şarkı? 'Arıyorum', bir 'Martılar' kadar 'dev' bir hit değil maalesef. 'Martılar' ilk dinlemede "Nasıl yani?" dedirtiyor, klibinin muazzamlığının da yardımıyla daha ilk dinlemede dinleyiciyi ele geçiriyordu. 'Arıyorum' başarılı bir prodüksiyona sahip. Oldukça modern bir sound'u var. Mali Ergin yönetmenliğinde çekilen klibi de şarkıyı yükseltmiş. Yani teknik olarak Edis oldukça doğru bir adım atmış. Bir 'Martılar' olmasa da 'Arıyorum' da akılda kalıcı bir iş. 'Martılar' kadar çarpmasa da yine de ilk denemede kafada bir şeyler oluşuyor hemen.

Nakaratta mikrofonu başka biri alıyor

Ancak şarkının önemli bir 'risk' sıkıntısı mevcut bana göre... Bugüne kadar müzik kariyerinde her daim Batı'ya dönük işler yapan Edis, 'Arıyorum'da enteresan bir 'nağme' riski almış. Kariyerinde ilk defa arabesk nağmelere, tınılara yer vermiş 'Arıyorum'da. Bir yandan 90'larda çıkan hareketli bir şarkı gibi ama bir taraftan da modern altyapının üstüne Doğulu sos ekleyen, şöyle gurbetten yeni gelmiş bir isim söylüyormuş gibi 'Arıyorum'u. Ben açıkçası bu havayı pek Edis'le bağdaştıramadım. Özellikle nakaratta 'arıyo/rum' diye '-rum'un kesik söylenmesi epey "Selam ben Almanya'dan geldim" tadında ve ne yazık ki kulağa pek de pozitif gelmiyor. Sanki 'nakarata gelene kadar Edis'i dinliyoruz sonra nakaratta mikrofonu bir gurbetçi şarkıcı alıyor ve başlıyor kendi şarkısını söylemeye' gibi bir 'ortaya karışık'lık durum var ortada... Evet, Edis'in arabesk tınıları denemesi oldukça güzel bir yenilik. Ama ben 'arabesk tınıları' müjdesi verildiğinde Mabel Matiz'in 'Gözlerine' tadında kemanlı bir şarkı bekliyordum. 'Arıyorum' çok iki arada bir derede kalmış maalesef... Evet, 'Arıyorum' sevilecek, dinlenilecek bir şarkı. Niceliksel olarak başarılı olacak bu iş. Fakat nitelik kısmında beklentilerin biraz altında kalan bir iş olduğunu söylememiz gerekiyor...

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler