Geri Dön
Ege Balkız ve Melis Fis 'Bak Bana' ile 2022 yazına damga vurur mu?

Ege Balkız ve Melis Fis 'Bak Bana' ile 2022 yazına damga vurur mu?

Burry Soprano ile kaydettikleri 'Affet Beni Sevgilim' ile 2021'in en dikkat çeken çıkışlarından birini gerçekleştiren Ege Balkız bu kez yoluna Melis Fis ortaklığı 'Bak Bana' ile devam ediyor. Peki Ege Balkız ve Melis Fis iş birliği 'Bak Bana' 2022 yazına damga vurur mu?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Ege Balkız ve Melis Fis son dönemin en yükselişte olan isimleri arasında. Ege Balkız, Burry Soprano ile kaydettikleri 'Affet Beni Sevgilim' ile 2021'in en sürpriz çıkışlarından birini yakalamıştı. 2021 yazında çıkan şarkı Z kuşağını kısa bir zaman içinde etkilemeyi başarmıştı. Şaşırtıcı olan ise 'gençleşme' konusunda kaydedeğer adımlar atılsa da hâlâ henüz alternatif işlere çok da kucaklayıcı davranmayan radyoların şarkıyı sonbahar başlarında keşfetmesiydi. Dijitaldeki dikkat çeken çıkış, Ege Balkız ve Burry Soprano ikilisinin başarısına daha fazla kayıtsız kalınamamasına sebep oldu ve buram buram "Ben hit'im" diyen 'Affet Beni Sevgilim' birçok farklı dinleyici grubundan kişinin sempatisini kazandı. 'Affet Beni Sevgilim' o kadar uzun ömürlü bir şarkı oldu ki hâlâ birçok radyoda rotasyonda kendine yer buluyor. Ege Balkız doğru bir stratejiyle kendisini geniş kitlelerle buluşturan bu şarkıdan sonra acele etmedi ve neredeyse tam bir yıl sonra bu kez 'Bak Bana' ile karşımıza çıktı. Üstelik bu kez iş birliği yaptığı isim bir başka genç yıldız Melis Fis oldu.

Haberin Devamı

Nakarat daha ilk dinlemede hemen dile dolanıyor

Melis Fis'in adını yavaş yavaş duymaya başladık ama bana göre hâlâ potansiyelinin altında işlerle karşımıza çıkıyor. Yola çok da doğru şarkı ve imajla başladığını düşünmediğim Fis bana göre stilini ve farkını belki biraz fazla Billie Eilish tadı veren '1 Varsın 1 Yoksun'la ortaya koymuştu. Şarkının ve videonun fazlaca Billie Eilish tadı vermesi dışında aslında hiç de eksisi yoktu. Genç bir işti ve bir Z kuşağı temsilcisi olarak Melis Fis tam olarak '1 Varsın 1 Yoksun' gibi işlerle karşımıza çıkmalıydı. Ege Balkız ve Melis Fis, her ikisi için de en uygun anda 'Bak Bana' şarkısında buluşmaları zamanlama olarak gayet başarılı. "Yaza merhaba" dediğimiz bugünlerde elbette sıcak, melodik ve sempatik sound'lar duymak istiyoruz. İlkay Şencan'ın prodüktörlüğündeki 'Bak Bana' tam da bu ihtiyacımızı karşılar vaziyette. Hafiften latin havasına trend melodiler eklenince, bir de üzerine daha ilk dinlemede akılda kalan, dile dolanan nakarat eklenince gerçekten de şık bir şarkı çıkmış ortaya. Ege Balkız ve Melis Fis işbirliği 'Bak Bana' 2022 yazına damga vurur mu? Kesinlikle vurmalı. Çünkü olması gereken her done bu şarkıda var. Genç ve trend bir şarkı 'Bak Bana'.

Haberin Devamı

Alphabeat ve Little Big tadında bir 'grup' sinerjisi yakalanmış

'Bak Bana'nın en başarılı bulduğum kısmı ise 'grup sound'una sahip olması. Grup müziği denilince aklımıza hemen 'rock' sound'u geliyor. Ama elbette bu doğru bir bakış açısı değil. Grup müziği yapan bir sürü başarılı pop grubu var tarihten bugüne. İlla ABBA'ya gitmeye gerek yok. Danimarka çıkışlı Alphabeat grubu yıllarca ülkelerinin gururu olmayı başarmıştı özellikle 2000'li yıllar sonunda. Şarkıları BBC Radio 1'da bile rotasyona girmişti. Yaptıkları müzik pop müzikti. Ama grup olduklarını hissettiriyorlardı. Ege Balkız ve Melis Fis ortaklığı 'Bak Bana'da da tıpkı Alphabeat gibi ya da Rusların son dönemdeki en fantastik pop birlikteliklerinden Little Big gibi 'birlikte'liklerini dinleyiciye geçiriyorlar. Ege Balkız aynı homojen kombini Burry Soprano ile 'Affet Beni Sevgilim'de de yakalamıştı. Bu kez aynı kimya Melis Fis'le de devam ediyor. Bence çok başarılı bir yol bu. 'Bak Bana'nın önümüzdeki günlerde gerek dijitalde gerekse radyolarda mutlaka keşfedileceğini, keşfedilmesi gerektiğini düşünüyorum. En kötü sonbaharda ama muhakkak bu yıl içinde biz bu şarkıyı bolca dinleriz ve keşfetmiş oluruz diye düşünüyorum. Ege Balkız da Melis Fis de son dönemin yükselişte olan isimleri arasında. Yakaladıkları sinerji ise bence birlikte yazdıkları 'Bak Bana'da sınırlı kalmamalı. İkili birlikte üretmeye mutlaka devam etmeli.

Haberin Devamı

 

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler