Geri Dön
Gökhan Türkmen'in '7' albümünün yıldızı hangi şarkı?

Gökhan Türkmen'in '7' albümünün yıldızı hangi şarkı?

Gökhan Türkmen, pandeminin en üretken müzisyenlerinden biri. Son olarak yeni albümü '7'yi yayınlayan müzisyen, yine kendine yakışan, kaliteden ödün vermeyen bir işle karşımıza çıktı. Peki Gökhan Türkmen'in '7' albümünün yıldızı hangi şarkı?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Düzenlemeler Genco Arı'ya ait

Gökhan Türkmen '7' adını verdiği yeni albümüyle karşımıza çıktı. Pandemi döneminin en çalışkan isimlerinden Türkmen, 2020'de single olarak yayınlanan 'Deli'yi de barındıran, albümün adından da belli olacağı gibi 7 şarkıyla diskografisine bir albüm daha ekliyor. Peki '7' nasıl bir albüm? Şunu rahatlıkla söyleyebiliriz hemen: Türkmen'in kaliteli müzikten ödün vermediği, disco ve funk tınılarının hakimiyetinde, Türkçe pop'un en eli yüzü düzgün, en sağlam altyapılarına sahip albümlerinden biri '7'. Söz ve müzikler Gökhan Türkmen ve Mert Carim imzalı. Düzenlemeler ise Genco Arı'ya ait. Disco ve funk sound'lu albümün en güçlü yanı ise aranjeleri. Bestelere alışmak biraz zaman alıyor. Ama aranjeler öyle başarılı ki tüm şarkıları birkaç kez daha dinlemek istiyorsunuz sırf bu yüzden.

'Nanay'a dikkat!

Albümün açılışını 'Falan Filan' yapıyor. Gökhan Türkmen'in funk sound'lu şarkıları arasında yerini alan 'Falan Filan' gayet güzel bir ısınma turu albüm için. Asıl bomba ise ikinci sıradaki 'Nanay'. Nakaratından temposuna albümün en eğlenceli ve dikkat çekici şarkıları arasındaki 'Nanay' mutlaka kliplenmeli, öne çıkmalı düşünüyorum. 'Çürük', 'Heyecan' ve 'İmza' ise beste olarak bir 'Nanay' ya da 'Falan Filan' kadar çarpıcı olmasalar da aranjeleriyle göz doldurmayı başarıyor. Genco Arı gerçekten de her şarkıda varlığını hissettiriyor bizlere. Ama "Keşke 'Çürük', 'Heyecan' ve 'İmza' biraz daha iddialı olsalarmış" da dedim albümü dinlerken. Albümün tek eksisi de zaten bu şarkıların biraz gölgede kalması.

Albümün yıldızı açık ara farkla 'Şerefine'

Gelelim albümün yıldızına... Açık ara farkla 'Şerefine'... 'Deli'yi saymazsak albümün kliplenen ilk şarkısı olan 'Şerefine', Gökhan Türkmen'in bugüne dek söylediği en cool ikinci şarkı. İlki elbette 'Taş'tı. 'Şerefine' de en az 'Taş'ın bir tık gerisinde kalsa da en az onun kadar cool ve havalı. Şarkı ilk dinlemede dinleyeni harekete geçiriyor, ikinci dinlemede çok sevdiriyor, üçüncü dinlemede ise bağımlılık yapıyor. Akıcı, radyo dostu, kaliteli ve uzun ömürlü bir hit 'Şerefine'... '7' beste bazında Gökhan Türkmen'in en güçlü projesi değil belki ama aranjelerinin muazzamlığı sayesinde bugüne kadarki en kaliteli işi diyebiliriz rahatlıkla. Özellikle 'Şerefine' Gökhan Türkmen klasikleri arasındaki yerini çoktan aldı bile. 70'lerden 2020'lere oldukça iyi bir sound yakalayan Genco Arı ve kalitesinden asla ödün vermeyen Gökhan Türkmen büyük bir alkışı hak ediyor. '7' bu yılın en sağlam altyapılı pop albümlerinin başında geliyor...

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler