Geri Dön
Göksel 'Ben Fena Aşığım' şarkısıyla 'eski'yi güncelledi

Göksel 'Ben Fena Aşığım' şarkısıyla 'eski'yi güncelledi

Göksel, 'Hiç Yok' şarkısıyla 2019 yazına damga vurmuştu. Bu kez 'Ben Fena Aşığım'la yoluna devam ediyor. Göksel, 'Ben Fena Aşığım'da, ona en çok yakışan sound'dan ilerlese de güncelleme yapmayı da ihmal etmiyor...

Mayk Şişman
Mayk Şişman

'Hiç Yok' hâlâ akıllarda

Göksel, 'Hiç Yok' adlı retro tınılar taşıyan dans şarkısıyla 2019 yazına damga vurmuştu. Birbirinin aynısı 'hareketli pop' şarkıları arasında karakterli bir duruşu olan şarkı Göksel'e hem tık kazandırdı hem de prestij. Peş peşe gelen eğlenceli, dans şarkılarından sonra ise "Eski Göksel nerede?" diyenlerin imdadına 'Ben Fena Aşığım' yetişti.

Ağırbaşlı ama cool

Sözü ve müziği Göksel'a ait olan şarkının aranjesi Sabi Saltiel'e ait. Akustik sound'uyla dikkat çekiyor. 'Ben Fena Aşığım'da en çok dikkatimi çeken ağırbaşlı ve cool'luğun muazzam kaynaşması. Şarkı sözlerinde 'yoksa' ve 'yoksay'lar üzerinden yakalanan 'akılda kalıcılık', Koray Birand yönetmenliğinde çekilen video klipteki asil duruşla güzel bir uyum yakalamış.

Akustik slow sound'u diriltiyor

Şarkı bir 'Yalnız Kuş' ya da 'Acıyor' kadar vurucu değil. Tek eksiği bu. Bir de 'Hiç Yok' gibi muazzam bir hit'ten sonra yayınlanması da ister istemez şarkıyı dezavantajlı bir hale sokuyor dinleyiciler bazında. Evet, 'Ben Fena Aşığım' oldukça başarılı olsa da 'Hiç Yok'un gölgesinde kaldığını söyleyebiliriz. Şarkıda belki ikinci nakarat sonrası enteresan bir melodi eklenebilirdi. Ama bu haliyle de dikkat çekici bir şarkı olmayı başarıyor. 'Ben Fena Aşığım'da akustik slow sound'u dirilten, diri tutup güncelleyen Göksel'den artık albüm bekliyoruz. "Bende Bi' Aşk Var" ya da 'Sen Orda Yoksun' akustikliğinden kopup gelen 'Ben Fena Aşığım'a 'Hiç Yok' hareketliliği çok yakışmaz mı?

can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler