Geri Dön
Göksel 'Haklıydın'la 'Yalnız Kuş'a 10 yıl sonra cevap veriyor

Göksel 'Haklıydın'la 'Yalnız Kuş'a 10 yıl sonra cevap veriyor

Dile kolay, tam çeyrek asırdır hüzün ve sevincimize ortak olan Göksel 2022'yi 'Haklıydın'la karşılıyor. Göksel 'Haklıydın'la 2012 tarihli 'Bende Bi' Aşk Var' albümünün en büyük hit'i 'Yalnız Kuş'a 10 yıl sonra cevap veriyor...

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Türkçe pop'un sempatik, şık, mesafeli ama tüm bunların da ötesinde 'zamansız' ismi Göksel, tam çeyrek asırdır ruhumuza iyi gelen, bizi her daim sakinleştiren, umut veren sesiyle yanı başımızda. Yavuz Çetin katkılı 'Sabır'ın da yer aldığı 1997 tarihli ilk albüm 'Yollar'ın üzerinden tam 25 yıl geçmiş. Dile kolay. 'Sabır'lar, 'Depresyondayım'lar, 'Acıyor'lar, 'Yalnız Kuş'lar, 'Karar Verdim'ler... 25 yıldır Göksel yazıyor, 25 yıldır Göksel söylüyor. Bu uzun yolculukta hiçbir zaman kaliteden ödün vermeden kendi yazdığı şarkıları söyleyen Göksel'in bana göre kariyerindeki en sağlam albümü 'Bende Bi' Aşk Var'ın üzerinden de tam 10 yıl geçmiş. Göksel'in son dönemdeki en büyük hit'i ise 2019'da çıkan 'Hiç Yok' elbette. Muazzam bir dans hit'i olan 'Hiç Yok', Göksel'den bir 'retro disko' konsepti beklememizi sağlamış ancak müzisyen ters köşe yaparak pandemi başlangıcını 'Ben Fena Aşığım' ve 'Lütufsuz Yaz'la geçirmişti. Geçen yıl yayınlanan tek Göksel şarkısı 'Çölde Bi' Vaha' ile sempatikliğiyle dikkat çekmişti.

Haberin Devamı

'Yalnız Kuş'a 10 yıl sonra gelen cevap

Göksel 2022'yi 'Haklıydın'la karşıladı. 'Bende Bi' Aşk Var'ın duygusallığına oldukça yakın duran 'Haklıydın'ın sözü ve müziği Göksel'e, düzenlemesi ise Ozan Çolakoğlu'na ait. Şarkıyı dinlemeye başladığınızda hemen aklınıza 'Yalnız Kuş' geliyor. "Senin toprağında benim evim yoktu" diyen 'Yalnız Kuş' bence Göksel'in müzik kariyerinin en iyi şarkısıydı. Bu şarkıya tam 10 yıl sonra bir cevap yazmış Göksel. "Çünkü seninle çürürdük aynı toprakta" demiş. İşte sadece bu detayı yakalamak, Göksel'in 10 yıl önceki şarkısına böyle bir gönderme yapması, bu bütünlük, üretimleri arasında kurduğu bağ... Sırf bunlar bile Göksel'i bambaşka bir yere koyuyor. Ozan Çolakoğlu'nun şarkının son 30 saniyesine eklediği yaylılar ise şarkının en iyi kısmı. Efsanevi İngiliz müzisyen Morrissey'in dinleyenin tüylerini diken diken büyük hit'i 'Let Me Kiss You'su gibi Göksel'in 'Haklıydın'ı da tam da zirve noktasında bitiyor. O yaylılar sizi alıp bambaşka bir yere götürüyor, bize aşina gelen ama bir türlü çıkartamadığımız o topraklarda bırakıp kaçıyor.

Haberin Devamı

Şöyle 35-40 dakikalık bir uzun öykü dinlemenin zamanı gelmedi mi?

'Haklıydın' öyle bir anda 'Acıyor' gibi damardan bünyeye dahil olabilecek güçte, büyüklükte ve çarpıcılıkta bir şarkı değil. Daha çok Göksel'in 'Bende Bi' Aşk Var' ve 'Sen Orda Yoksun' albümlerini seven dinleyicilere hitap ediyor. Üstelik şarkının benzer tempoda ilerlemesi standart bir Türkçe pop dinleyicisinde bu şarkının 'bir daha' dinlenmesini zorlaştırıyor. Ama bence bunların hiçbirisinin önemi yok. Çünkü Göksel, 'Haklıydın'la yapması gerekeni yapıyor, 'Yalnız Kuş'a alternatif bir son yazıyor. Yani yarım kalan hikâyeyi tamamlıyor. Hem de 'Yalnız Kuş'un 10'uncu yıl şerefine. Sadece bu detay bile 'Haklıydın'ı özel, ayrıcalıklı bir yere konumlandırıyor. Göksel'den 0 kilometre bir albüm dinlemeyi gerçekten çok ama çok özledik. Dileğim, 'Haklıydın'ın finalindeki yaylılar aynı zamanda bize bir sonraki büyük Göksel albümünü müjdeliyordur. Sizce de Göksel'den şöyle 35-40 dakikalık bir uzun öykü dinlemenin zamanı gelmedi mi?

Haberin Devamı

 

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler