Geri Dön
Güliz Ayla 'Al Yorgun Kalbimi'de neyi başardı, neyi eksik bıraktı?

Güliz Ayla 'Al Yorgun Kalbimi'de neyi başardı, neyi eksik bıraktı?

'Olmazsan Olmaz'la bir bahar günü kapımızı çalan Güliz Ayla, 'Al Yorgun Kalbimi' ile bu kez disko soslu bir şarkıyla karşımızda. Peki Güliz Ayla 'Al Yorgun Kalbimi'de neyi başardı, neyi eksik bıraktı? Gelin Güliz Ayla'nın son single'ı 'Al Yorgun Kalbimi'ye Molatik olalım...

Mayk Şişman
Mayk Şişman

'Olmazsan Olmaz' şarkısıyla bir bahar günü kapımızı çalan Güliz Ayla'nın Türkçe pop'a mütevazı ve ayakları yere basan hit'ler kazandıracağından emindik. Ona güvenimizi hiçbir zaman boşa çıkarmadı müzisyen. 'Olmazsan Olmaz'dan beri düzenli aralıklarla üretmeye devam etti. 'Bahsetmem Lazım' ya da 'Sevgilim' gibi romantik şarkılara da imza attı, 'Gelsin Öpsün Kalbimi' ya da orijinal versiyonuyla 'Öyle Sev'le dinleyiciye canlılık kattı. Son dönemde single'larla yoluna devam ediyor Ayla. Doğru bir seçim. Artık farklı müzikler keşfetmek eskisinden çok daha kolay olduğu için albüm dinlemeye, keşfetmeye vakit ayıramıyoruz. En koyu müzik dinleyicisi bile 15 şarkılık iri bir albümle karşılaştığında albümü müjdeleyen single'ı ve ilk şarkı haricindeki şarkılara şans tanımıyor. Radyolar desek, zaten klibi olmayan şarkının 'tutmadığı' gerekçesiyle çalması, radyolarda patlaması pek de mümkün değil. Haliyle 'büyük hit' peşinde koşmayan, kendi şarkısını kendi yazan bir müzisyen olan Güliz Ayla'nın şarkılarına en doğru elbiseyi seçmesi, her birine zaman ayırması, acele etmemesi gayet doğru adımlar.

Haberin Devamı

Oldukça keyifli bir disko şarkısı

Ama Güliz Ayla'nın en büyük doğru adımı şu: Hiçbir şarkısında kendini tekrarlamıyor. 'Sarmaşık'ta elektronik öğeler kullanan ve birçok dinleyiciyi olumlu yönde şaşırtan Ayla, 'Evdekilere Söyle' ile reggae tınılara yer vermiş ve hemen akabinde ise bir Yıldız Tilbe cover'ı olan 'Şivesi Sensin Aşkın'ı tam da kendisinden beklenildiği gibi oldukça cool bir şekilde yorumlamıştı. Her ne kadar 'Şivesi Sensin Aşkın' ticari açıdan baktığımızda şaşırtıcı bir şekilde beklentilerin bir tık altında kalsa da Güliz Ayla peş peşe yayınladığı 3 şarkıda da farklı bir tat yakalamayı başarmış ve bir sonraki şarkısını merak ettirmişti. Gün bugün. Güliz Ayla yeni şarkısı 'Al Yorgun Kalbimi'yi yayınladı. Şaşırttı mı? Elbette! Sözleri Güliz Ayla, müziği Ayla ve Cemre Kabaş imzalı 'Al Yorgun Kalbimi'nin oldukça modern ve havalı aranjesi Ata Bornova ve Mehmet Mutlu'da oluşan Alaca'ya ait. Şarkı oldukça modern bir disko şarkısı. Şarkı buram buram kalite kokuyor. Alaca gayet sağlam bir iş çıkarmış. Sanki başka bir orijinal versiyonu varmış da o versiyonun üzerine şöyle ortaya karışık bir retro karışım eklenmiş tattaki şarkı bir yanda retro bir havaya sahip, diğer yandan da 70'lerin ve 80'lerin son dönemde oldukça popülerleşmesinden ötürü bir hayli modern.

Haberin Devamı

Enteresan bir eksiklik var

Güliz Ayla'nın her yeni şarkısında farklı bir tatla karşımıza çıkmasını "Yine yaptı yapacağını" şeklinde pozitif karşılasam da bu şarkıda nedense enteresan bir eksiklik var. Şarkıyı uçuracak yüksek bir an, şaşırtıcı bir zirve noktası maalesef yok. İkinci nakarat sonrasında "Aklım hep sende inan"lı kısmı ben şaşırtıcı, başarılı ama biraz gecikilmiş buldum. Şarkı tam bu kısımda "Aaa" dedirtirken bir bakıyoruz şarkı bitmiş. Bence bu kısımda şarkının genel atmosferi çok daha keskin bir şekilde değişime uğramalı ve sonra sanki o şaşırtmacalar hiç yaşanmamış gibi tekrar en başa dönülmeliydi. Oyuncaktan ziyade daha güvenli bir yol izlenmiş. Kötü mü? Asla değil. 'Al Yorgun Kalbimi' Güliz Ayla'nın bugüne kadar yazdığı en güçlü şarkı değil belki ama en kaliteli işlerinden biri. İsveçli şarkıcı Agnes'in 'Fingers Crossed'da yer verdiği retro yaylılar da bu şarkıya bence oldukça yakışırdı keza. Baskın bir 'Avrupai' yaylı kullanımı bir ihtimaldi ve çok güzeldi bence. 'Al Yorgun Kalbimi', diskonun sıcacık kollarına uzanan, tam da Güliz Ayla'ya yakışan kaliteli bir iş. Birkaç küçük oyuncakla çok daha büyük bir işe dönüşebilirmiş ama bu haliyle de sınıfı rahatlıkla geçiyor şarkı. Son dönemde elektronik, reggae, akustik işlerle karşımıza çıkan Ayla'nın bu kez disko bir şarkıyla karşımıza çıkması ise işin en keyifli kısmı. Güliz Ayla kendi yolundan ilerliyor, çıtasını daha da yükseltiyor ve ikinci albümüne adını veren kelime gibi, köprüden önceki son çıkış halindeki Türkçe pop'ta parıl parıl parlıyor. Hiç korkma, biraz daha cesaret ve radikal adımlarla daha da 'Parla' Güliz Ayla!

Haberin Devamı

 

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler