Geri Dön
Güliz Ayla, Yıldız Tilbe cover'ı 'Şivesi Sensin Aşkın'ı baştan yarattı

Güliz Ayla, Yıldız Tilbe cover'ı 'Şivesi Sensin Aşkın'ı baştan yarattı

Başka dillere çevrilmesi en zor Yıldız Tilbe şarkısı 'Şivesi Sensin Aşkın', Deeperise sayesinde Güliz Ayla'caya çevrilmiş. Deeperise ve Güliz Ayla, güçlerini birleştirerek Yıldız Tilbe'nin en 'fütüristik' işini çok daha cool ve modernleştirerek adeta şarkıyı baştan yaratmış...

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Yıldız Tilbe'nin en 'fütüristik' işlerinden biriydi

Yıldız Tilbe'nin Serdar Ayyıldız aranjeli 'Şivesi Sensin Aşkın' şarkısı oldukça enteresan bir şarkıydı. Tilbe'nin müzik kariyerinin en 'fütüristik' işlerinden biri olan 'Şivesi Sensin Aşkın', çıktığı anda değil zaman içinde dalga dalga kendine bir hayran kitlesi yakaladı. Tilbe versiyonunda bir yandan cinnetvari bir yüksek tempo, bir 'cinnet halk müziği', bir yandan da marş olacak kadar ağır ağır ilerleyen tempo oldukça dikkat çekiyordu. Böyle enteresan bir şarkıyı birilerinin cover'layacağını hiç düşünmezdim. Özellikle de Güliz Ayla'dan bir Yıldız Tilbe cover'ı, üstelik de 'Şivesi Sensin Aşkın' cover'ı gelmesi kulağa oldukça ilginç geliyor gerçekten.

40 yıl düşünsem böyle bir aranje aklıma gelmezdi

Ağır ve sağlam adımlarla müzik yolculuğunu sürdüren Güliz Ayla, diskografisine ilk defa bir cover ekliyor 'Şivesi Sensin Aşkın'la. Sözü ve müziği Yıldız Tilbe'nin olan 'Şivesi Sensin Aşkın'ın Güliz Ayla versiyonunun düzenlemesi ise Deeperise imzalı. Oldukça enteresan değil mi? Bir tarafta 'cinnet halk müziği' tadında bir beste bir yandan yüzü tamamen Batı'ya dönük Güliz Ayla ve Deeperise... Sonuç? Oldukça enteresan. 40 yıl düşünsem 'Şivesi Sensin Aşkın'ı sahil kenarında dinlemelik bir 'sıcak gün' şarkısı olabileceğini aklımın ucundan getirmezdim. Güliz Ayla ve Deeperise 'Şivesi Sensin Aşkın'ı adeta baştan yaratmış. Şarkı bu cover haliyle küllerinden doğmuş, bambaşka bir tat vermiş.

Başka dillere çevrilmesi en zor Yıldız Tilbe şarkısı

Yurt dışında çok popüler bir televizyon formatı var. Konsept, ünlü şarkıcıların birbirlerinin şarkılarını tamamen bambaşka versiyonlarıyla söylemesi üzerine. Formatın özellikle İsveç versiyonu 'Så mycket bättre' dünyanın geri kalanında da çılgın hayranlara sahip. İşte 'Şivesi Sensin Aşkın' o program vesilesiyle baştan yaratılmış gibi. Bana göre Deeperise düzenlemesinin tek kusuru şarkıda 'es' olmaması. Monoton çizgide ilerleyen şarkıda ikinci kısmın hemen başında (yani nakarattan hemen sonra) ufak bir oyuncak, bir melodi, bir 'es' sıkıştırılsaymış bence çok daha güçlü bir cover olacakmış. Bu haliyle de sınıfı geçiyor elbette cover. 'Şivesi Sensin Aşkın' gibi başka dillere çevrilmesi en zor Yıldız Tilbe şarkısını cover'lama cesareti gösteren Güliz Ayla ise büyük bir alkışı hak ediyor.

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler