Geri Dön
Haluk Levent'in 'Vasiyet' albümü nasıl olmuş?

Haluk Levent'in 'Vasiyet' albümü nasıl olmuş?

Türk rock’ının efsane isimlerinden Haluk Levent yeni albümü 'Vasiyet'i bizlerle buluşturdu. Türküleri kendi tarzıyla yorumladığı 'Vasiyet'i bizler de dinledik ve Molatik olduk. Haluk Levent albümünün ismini neden 'Vasiyet' koydu? Hadi birlikte inceleyelim…

Selçuk Bulut
Selçuk Bulut

Bir süredir bizlerden uzaktaydı Haluk Levent, nedenini de Twitter’dan yaptığı açıklama ile duyurmuştu. Yeni albümü için stüdyoya kapanmış, yoğun bir çalışma temposuna girmişti. 7 Mayıs 2021 günü çalışmalarının neticesini bizlere sundu. Yeni albümü 'Vasiyet'i bizlerle buluşturdu. Peki, nasıl olmuş 'Vasiyet'?

Haberin Devamı

Annesinin en sevdiği türküler 'Vasiyet'te

Haluk Levent, dile kolay 28 yıldır bizlerle. Unutulmaz eserlere imza attı, rock müziğe adını altın harflerle yazdırdı. Kendi tarzı, müzikleri, hayatı ile her daim ilgi odağı oldu. Başarıları sayesinde unutulup gidenlerin arasından sıyrılıp efsaneler arasına girmeyi başardı.

90’ların sonundan itibaren, küçük çocukken dinlemeye başladım. ‘www.leyla.com’, ‘Kral Çıplak’, ‘Bir Erkeğin Günlüğü’ albümleri benim için ayrı yere sahip. Neredeyse bütün parçalarını ezberlediğim bir dönemdi, hala da ezberimdedir.

Asıl konumuza gelecek olursak Haluk Levent bu sefer biraz farklı bir albümle karşımızda. 'Vasiyet' ismini verdiği parçalar, 2019 yılında kaybettiği annesi Sabriye Acil’in en sevdiği türkülerden oluşan bir albüm. Bu 15 türküyü kendi tarzıyla yorumlayan Haluk Levent haliyle büyük ilgi gördü daha ilk günden. Daha ilk parça olan, Neşet Ertaş ustanın 'Zülüf Dökmüş Yüzü' eseriyle kendini hissettiriyor. Hem rock ezgileri hem Anadolu ezgilerini çok güzel harmanlamış. Böylece yeni nesil de sayesinde türkülerimizi tanımış olacak.

Haberin Devamı

Her parça çok başarılı şekilde icra edilmiş. Aralarından seçtiğim parçalar ise 'Ah Bir Ateş Ver', 'Hele Yar Zalim Yar' ve 'Kerkük Zindanı' oldu.

Ünlü isimler eşlik etti

Albümün bir diğer dikkate değer olayı ise birçok ünlü ismin de düetleriyle Haluk Levent’e destek vermesi. Melek Mosso, Ceylan Ertem, Cem Adrian, Hayko Cepkin, Oğuz Aksaç, Şirin Demirtaş ve Turgay Tanülkü albümde Haluk Levent ile birlikte mikrofon karşısına geçti.

Rahmetli annesi için böyle güzel bir albüme imza atan Haluk Levent’e bizler de teşekkür ediyoruz. Tez zamanda konserlerde buluşmak ümidiyle…

selcuk.bulut@milliyet.com.tr

Instagram.com/selcukbulut7

Benzer İçerikler