Geri Dön
Hande Yener 'Aklımda' ile her yerde '1 numara' olur mu?

Hande Yener 'Aklımda' ile her yerde '1 numara' olur mu?

Hande Yener'in uzayla temas ettiği her noktanın sonucunda mutlaka iyi bir iş çıkıyor ortaya. Bunu son olarak 'Aşk Tohumu'nda çok net görmüştük. Hande Yener bu kez 'Aklımda' ile karşımızda. Peki Hande Yener 'Aklımda' ile her yerde '1 numara' olur mu?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Hande Yener'in uzayla temas ettiği her noktanın sonucunda mutlaka iyi bir iş çıkıyor ortaya. Sadece uzayda gezegenler arası yolculuk yapmak para kazandırıyor mu? Dengeyi doğru tutturduğumuzda neden olmasın? 'Romeo' ile gerek niceliksel bir başarı yakalayan Yener bu şarkıyla nitelikli bir iş de çıkartmıştı ortaya. Keza 'Kibir' de 'Romeo' kadar hem nicelikli hem de nitelikli bir işti. Sonrasında gelen iki albüm sonrasında dümeni pop'a kıran ama 'Kırmızı'ya dönmek yerine altyapılarda da çoğunlukla modern bir çizgide ilerleyen Yener, dönem dönem pozitif dönem dönemse negatif anlamda şaşırtıyor. Bunun en somut örneğini 'Aşk Tohumu' ve peşinden gelen 'Kuş'ta görmüştük. 'Aşk Tohumu' ile diskografisinin en cool şarkılarından birine imza atan Yener, 'Kuş' ile ise "Kuş öldü beybi" dedirtmişti maalesef. Fakat Hande Yener'in müzikalitesini çeşitlendirmesi tabii ki önemli. Şunu çok iyi biliyoruz, Hande Yener müziği gerçekten seviyor ve müzikten heyecanlanıyor. Dönem dönem yurt dışından fazlaca adapte gibi duran işlere ya da imajlara imza atsa da sonuçta onun kendini aşma çabası içerisinde olduğunu söylememek çok büyük haksızlık olur. Hande Yener'i sevin ya da sevmeyin mutlaka onun üretimleri heyecan uyandırıyor.

Haberin Devamı

'Aşk Tohumu'ndan sonraki en kaliteli Hande Yener şarkısı

Hande Yener bu kez 'Aklımda' ile karşımızda. Profesyonel müzik kariyerinin 20'nci yılı pandemi nedeniyle az biraz gümbürtüye giden Yener, 2022 yazını 'Aklımda' gibi siberpunk rüzgârları estiren, trend ve cool bir şarkıyla döndü aramıza. Sözü Berksan imzalı olan 'Aklımda'nın bestesi ve aranjesi Misha'ya ait. Şarkının videosunun yönetmen koltuğunda ise şarkıcının yakın zamanda iş birliği yaptı Tepki'yi görüyoruz. 'Aklımda' başından sonuna cool ve trend bir iş. Şarkının aksayan, tuhaf kaçan hiçbir yanı olmadığı gibi bilakis Türkçe pop standartlarında da hem 'bizden' hem de 'küresel' olabilecek, çok açık söylüyorum, dünya standartlarında bir iş. Ha evet, The Weeknd etkisiyle retro rüzgârları esiyor dünyada. Bu yönden Hande Yener ne kadar orijinal, ne kadar dünyayı baştan fethediyor, orası soru işareti. Ama en nihayetinde ortaya konulan işe bakmak lazım. Şu anda birbirinin tekrarı Türkçe pop -ki burada kastettiğimiz şey popülerlik, rap de pop, rock zaten pop'tu 2000'lerden beri Türkiye'de- işleri arasında aranjesinden sözlerine, autotune'undan klibine ortaya konulan iş farklı ve başarılı. Hande Yener 'Aklımda' ile müzik kariyerinin en doğru, en nitelikli işlerinden birini bir kez daha ortaya koymuş durumda. Bana göre 'Aşk Tohumu'ndan sonraki en kaliteli Hande Yener şarkısı 'Aklımda'.

Haberin Devamı

'1 numara'dan aşağısı kesmez, kesmemeli!

Ancak işin 'rotasyon' kısmında 'Aklımda'nın ne kadar ana akımlaşabileceği konusunda tereddütlerim var. Hande Yener bu noktada iki ileri adım atıp bir geri adım atıyor ve o bir geri adım attığında ürettiği iş gerçekten ticari olarak başarı yakalıyor. Halbuki iki adım ileriye yönelik işlerinin daha baskın bir şekilde niceliksel bir buluşma yakalaması benim ondan beklediğim şey. Daha net ifade edeyim. 'Aşk Tohumu' yeterince baskın değildi fakat efsanevi güzellikte bir işti. 'Aşk Tohumu'yla az biraz gölgede kalan niceliksellik 'Pencere' ve hatta 'Pencere'den daha da çok 'Bela' ile yakalanmıştı. Keza biraz daha geçmişe baktığımızda 'Bakıcaz Artık'ın bir tık gölgede kalıp asıl patlamanın 'Beni Sev'le yapılmış olması gibi. Baktığımızda 'Aşk Tohumu' ve 'Bakıcaz Artık' çok daha sağlam şarkılar. Ama 'Beni Sev' ve 'Bela' daha çok popülerlik kazandı. Hande Yener'in 'Romeo' ve 'Kibir' gibi nicelik/nitelik dengesini daha sağlam yakaladığı şarkılar üretmesini diliyorum. 'Aklımda' bir 'Aşk Tohumu'ndan bence daha ses getirecek bir iş. Nitelik kısmı zaten 100 üzerinden 100. Ama son tahlilde 'Aklımda' hemen akıllara gelmeyecek Yener hit'leri dendiğinde. Ben Hande Yener'in 1 numara olmasını istiyorum. Hem ticari anlamda hem de kritikler bazından. 'Aklımda' iyi, hem de çok iyi. Ama biraz daha ticari doneye sahip olsaydı eğer işte o zaman "Arkadaşlar, yılın hit'i bu" diyecektik. Umarım yanılırım ve 'Aklımda' her yerde 1 numara olmayı başarır. Benim de yürekten dileğim bu. Hande Yener, sadece niteliğin ya da sadece niceliğin önemli olmadığını 'Kırmızı' ve 'Romeo' dönemlerinden ötürü çok iyi bilen bir isim. Ve son yıllarda bu dengeyi yakalama konusunda da inanılmaz bir istikrar gösteriyor. Ama ben yine de biraz daha fazlasını bekliyorum. Hande Yener'i 1 numaradan aşağıda görmek bile başarısızlık kabul edilmeli ve bu bakış açısı yurt genelinde yaygın görüş haline gelmeli. 22 yıllık bir kariyer var karşımızda. Kendini aşma, kendinden taşma, bir azim hikâyesi Hande Yener. Haliyle hedef sadece nitelik/nicelik dengesi sağlanarak her yerde 1 numara olmalı, aşağısı kesmez, kesmemeli...

Haberin Devamı

 

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler