Geri Dön
Hande Yener'in 'Bela' şarkısı beklentileri karşıladı mı?

Hande Yener'in 'Bela' şarkısı beklentileri karşıladı mı?

Hande Yener, müzik kariyerinin 20'nci yılını kutlamaya hazırlanırken Corona patladı, planlar aksadı. Ancak Yener, 20'nci yıl coşkusundan taviz verecek gibi durmuyor. 'Pencere'den sonra 'Bela'yı da single olarak yayınlayan Yener, sağlam bir single'a daha imza atmayı başardı...

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Ertelemedi, yayınladı

Hande Yener, son birkaç yıldır yoluna single'larla devam ediyor. 'Beni Sev', 'Aşk Tohumu' ve 'Krema' gibi sınıfı geçen şarkılarından sonra 2020 moduna girdi. İlk albümünü 2000 yılında yayınlayan Yener, 2020'de tam da Corona döneminin başında 'Pencere'yi yayınlamıştı. Şimdi yeni albümünün bir diğer habercisi 'Bela'yı da yayınladı Yener. Ertelemeyi tercih etmemiş, bizlere duyurmuş Yener. İyi de yapmış.

O ikinci nakarat sonrası melodi yok mu...

Çünkü gayet sınıfı geçen bir şarkıyla karşı karşıyayız. Hande Yener'in son zamanlarda kaydettiği en 'tatlı' şarkı olmuş 'Bela'. Sözü Berksan'a, müziği Berksan ve Misha imzalı 'Bela'nın aşırı sıcak ve sempatik düzenlemesi de yine Misha imzalı. Akılda kalıcı nakaratı, girişi-gelişmesi ve sonucuyla sınıfı geçen şarkının asıl vitamini ikinci nakarat sonrasında gelen melodisi ve finali. O ikinci nakarat sonrası gelen melodi içinizi cız edip sizi başka bir yere götürmeyi başarıyor. Şarkı, en güzel yerinde sona eriyor. Bu da dinleyende "Bir daha dinlemeliyim" havası yaratıyor. Şarkının tek büyük dezavantajı klibinin şarkıya göre epey sönük kaçması... 'Bela'ya daha açık havalı, daha cool bir klip lazımdı ama malum Corona dönemindeyiz, bu da nazar boncuğu olsun.

Berksan'dan bir bomba daha

Kim ne derse desin, Hande Yener, son yıllarda yayınladığı single'larla müthiş doğru ilerliyor kariyerinde. Belki bir 'Kırmızı' etkisi yaratmıyor şarkıları ama her biri güzel izler bırakıyor. Hem Yener'e yakışıyor hem de 2020 havasına çok uygun bu şarkılar. 'Bela' ya da 'Pencere' onun 20 yılda ürettiği tüm şarkıların birleşimi gibi. Her döneminden izler var bu şarkılarda. Bir de Berksan faktörü var. Hande Yener'e 'Ya Ya Ya Ya' gibi büyük bir hit kazandıran Berksan, 'Bela'da da döktürmüş. 'Bela' Yener'e çok yakışmış. Beklentileri karşılayan 'Bela', merakla beklenen 20'nci yıl albümüne dair heyecanı da artırıyor.

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler