Geri Dön
Hande Yener'in 'İyi Ya' şarkısı gerçekten 'iyi' mi?

Hande Yener'in 'İyi Ya' şarkısı gerçekten 'iyi' mi?

2022 yazını 'Aklımda' ile karşılayan Hande Yener'den pek de beklemediğimiz bir yaz sonu sürprizi geldi. 'İyi Ya' adlı yeni Hande Yener şarkısı gerçekten 'iyi' mi? Hande Yener aklı hâlâ 'Aklımda'da kalan dinleyicilere neden haksızlık etti? Hande Yener'in 'İyi Ya'sı bir ay sonra yayınlansaydı neler olurdu?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

'Aklımda' ile Hande Yener cool bir yıldız olduğunu dosta, düşmana duyurmuştu. Havalı altyapısı ve akılda kalan nakaratıyla dikkat çeken 'Aklımda' belki bugüne kadarki en büyük Hande Yener hit'lerinden biri olamadı ama özellikle Avrupai sound'lardan hoşlanan nitelikli müzik dinleyicisinin takdirini kazanmıştı. Hepimiz Hande Yener'in 2022 yazını 'Aklımda' ile tamamlayacağını düşünmüştü ancak sonuç pek de umduğumuz gibi olmadı. Hande Yener sadece iki ay sonra bu kez de 'İyi Ya'yı dinleyicilerle buluşturdu. Tıpkı 'Aklımda' gibi bir 'gece müziği' olan 'İyi Ya', Hande Yener'in özellikle son birkaç yıldır yol aldığı cool yürüyüşünü destekler hatta bir tık daha trendleştirir bir vaziyette. Fakat 'zamanlama' konusunda ne kadar doğru olduğu ise kocaman bir soru işareti oluşturmuş durumda. Bunun en büyük nedeni ise dinleyicilerin aklının hâlâ 'Aklımda'da kalması ya da 'Aklımda'yı bile henüz sindirememiş olmasında.

Haberin Devamı

Tepki, Misha ve Leo üçlüsü bir arada

Yeni Hande Yener şarkısı 'İyi Ya'nın sözü ve bestesi Tepki'ye, düzenlemesi ise Misha'ya ait. Şarkının ruhuyla uyumla havalı video klibi ise genç bir isme, Leo TheVisualist'e emanet edilmiş. Çalışmalarıyla özellikle sosyal medyada adını duyuran Leo'yu Hande Yener'in bir çalışmasında görmek, üstellik de 'İyi Ya' gibi iddialı bir şarkının klip yönetmeni koltuğunda oturması oldukça umut verici. Hande Yener'in yeni ve parlak bulduğu cevherleri kanatlarının altında koruyan bir markaya sahip olduğunu hatırlıyoruz. 'İyi Ya'da görsel olarak herhangi bir problem yok, tam tersi şarkının ruhunu zenginleştirmiş. 'İyi Ya' bana göre 'iyi' bir şarkı. Bunun nedeni hem standart dinleyiciyi hem de dijitaldeki trap dinleyicisini yakalaması, ortaya sentez bir tat çıkartması. Hande Yener 'Aklımda'da bir tık eksik kalan trendliği 'İyi Ya' ile şahane kapatmış. Yol kesinlikle doğru. Sanki 'Aklımda'ya gelen olumlu ve olumsuz eleştirileri özellikle satır satır okumuş ve bunlardan güzel bir ders çıkartıp "İyi ya, o zaman bir de bunu yapıyoruz" demiş. Hande Yener gibi müziğe aşık bir kadının kendini geliştirme gayretinden sapmadığını hissedebiliyorum. Kanıtım yok ama enteresan bir şekilde kefilim, tamamım ben bu eminliğe.

Haberin Devamı

Eğer 'İyi Ya' bir ay sonra yayınlansaydı...

Hande Yener'in 'İyi Ya'sında herhangi bir pürüz görmüyorum. Gayet iyi bir şarkı. Potansiyeli olan, özellikle de dijitalde mutlaka büyük bir başarı elde etmesi gereken, genç bir şarkı. Fakat işin zamanlama kısmına takılmış durumdayım. Çünkü bir şarkının hit olmasına zaman tanımadan üretim heyecanıyla paylaşım yapıldığında iki gol atılabilecekken bazen sıfır golle tamamlanabiliyor bir proje. Hande Yener sanki 'Aklımda'dan sadece iki ay sonra 'İyi Ya' ile bana göre bu hatayı yaptı. 2000'li yılların başında bir şarkıcı iki-üç ayda bir klip çekebilirdi. Ama artık daha çekişmeli bir dönemdeyiz. Bir şarkının niceliksel başarısı artık anlık takip edilebiliyor. Dolayısıyla daha stratejik davranılması gerekiyor. 'Aklımda' dijitalde dinlenme rakamlarında 1 milyonu devirdi. Radyolarda ise beklediğim patlamayı henüz gerçekleştirebilmiş değil. Fakat radyolarda bir şarkının patlaması dijitale katkı sunsa da oldukça rötarlı olabiliyor. Hande Yener'in 'Aklımda'sının karne notu için bence eylül ayı beklenmeliydi. Bir ay içinde dinleyiciler de radyolar da bu kez 'İyi Ya'yı daha trend bulacakları için otomatik olarak 'Aklımda'dan 'İyi Ya'ya geçiş yapacaklar. Bu da 'Aklımda' gibi görece ufak eksiklikleri olan ancak gayet eli yüzü düzgün bir prodüksiyonun biraz harcanması anlamına geliyor. Eğer Hande Yener 'İyi Ya'yı eylül başında çıkartsaydı bence hem sonbaharın karanlık kısmına geceden bir yaz akşamı nostaljisi eklemiş olacak, hem 'Aklımda'ya biraz daha şans tanımış olacak hem de biraz daha kendini özlettireceği için 'İyi Ya' daha çok heyecan yaratacaktı. Bence bir ay erken davranılmış oldu 'İyi Ya' için. 'İyi Ya' büyük bir şarkı değil. Ama son derece doğru ve trend bir iş. En hoş olan kısmı ise Tepki, Misha ve Leo üçlüsünün bir araya gelmiş olması. Hande Yener özellikle dijitalde 'İyi Ya' gibi genç işlerin sayısını çoğalttığında ve 'yaratıcı söylemler' ile genç kuşağa kendini doğru ifade ettiğinde bence bir diğer eksik parça da tamamlanmış olacak. 'İyi Ya' Yener için doğru bir adım.

Haberin Devamı

 

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler