Geri Dön
Inji 'Bellydancing'de acayip haklı, 2024 yazına kadar azıcık göbek atalım ya!

Inji 'Bellydancing'de acayip haklı, 2024 yazına kadar azıcık göbek atalım ya!

'Bored'dan 'Gaslight'a birçok şarkısıyla BBC Radio 1'da rotasyona giren Inji, bir Türk şarkıcı olarak İngiltere'yi fethetmeye devam ediyor. Yerel ile evrenseli birileştirdiği ve aylardır sosyal medyasından duyurduğu 'Bellydancing'le Türkiye'de de en sonunda keşfedilen Inji, herkeslere 2024 yazına kadar göbek attıracak gibi duruyor...

Mayk Şişman
Mayk Şişman

BBC Radio 1'da ünlü DJ, canımız Jack Saunders'ın 'Future Artists' programında birçok şarkısıyla kendine yer bulan, rotasyona giren biricik Inji'miz, yani 'Injiverse', İnci Gürün'ümüz yoluna tam gaz devam ediyor, İngiltere'yi fethetmeye devam ediyor. 'Gaslight'tan 'Madeline' ve 'Bored'a minnak minnak ama sağlam adımlarla yoluna devam eden Inji, daha önce 'Sıkıysa Iskala'nın 11'inci konuklarından biri olmuş, 'Bored'la muazzam bir dans hit'ine imza atmıştı. Sosyal medyada her geçen gün daha da geniş kitlelere hitap eden Inji'yi keşfetmek o kadar da zor değildi elbet. Bir Türk şarkıcı olarak kendini İngiltere gibi hayli zor ve mühim bir merkez üssünde yavaştan yavaştan göstermesiyle birlikte başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere, Türkiye'den de hatırı sayılır bir kitle tarafından takibe alınmıştı. Özellikle de bir süredir duyurusunu yaptığı, artık birçoğumuzun neredeyse çoktan ezberlediği 'Bellydancing' daha çıkmadan büyük bir fenomen olmayı başarmıştı. 'Bellydancing'in A ve B kısımlarına sayısız video çekilmiş, Inji özellikle de Türk dinleyiciler tarafından henüz yayınlamadığı bir şarkıyla adını giderek daha da çok kişiye duyurmuştu.

Haberin Devamı

Inji sonunda yerel ile evrenseli birleştirip bombayı patlattı

Inji, "Merhabaaa"ların, "Birazcık göbek atalım yaaa"larının havada uçuştuğu 'Bellydancing' adını verdiği son şarkısı geçtiğimiz günlerde sonunda yayınlandı. Nakarat haricinde neredeyse birçoğumuzun artık ezberlediği, gümbür gümbür dans ettiği 'Bellydancing'in sadece 2 dakika 2 saniye içinde tüm dünyaları fethetmesi, Mariachi'sinden Oryantal'a muazzam bir sentez yakalaması ve elbette şarkının hemen girişindeki Türkçe sözlerle "Abi göbek atalım ya" kısmındaki yüksek doz sempatiklik Inji'yi "Injiiiiiiii" yapmaya yeterli sebepler elbette. Daha çıkmadan birçok kişinin diline düşen 'Bellydancing' son dönemde alışık olmadığımız bir 'Yalın - Zalim' etkisi yaratmış durumda. Hatırlayın, Yalın henüz Yalın olmadan, kim olduğunu bilmediğimiz bir anda 'Zalim'le hepimizin 'ellerine sağlık'lık bir etki yaratmıştı. Bir şarkının henüz resmi kanallarda yayınlanmadan dahi bu kadar büyük bir etki yaratmış ve sevilmiş olması ise tabii ki son derece güzel bir gelişme. Latin havasından Türk kafasına muazzam bir sentez olan 'Bellydancing' gerçekten de karşı konulması güç bir gümbür gümbür hit. Inji'nin bugüne kadarki en büyük hit'i diyebiliriz. Bu kısım rakamlara ne kadar yansıyacak elbet orasını bilemiyoruz, çünkü 'Bellydancing'e getirilen önemli bir eleştiride haklılık payı yüksek.

Haberin Devamı

Affedersiniz ama 2024 yazına kadar yolu var

'Bellydancing' öylesine nokta atışı ve akılda kalıcı bir şarkı ki kolay kolay karşı konulamazlığı sayesinde her daim dinlenebilecek bir şarkı. Şarkının süresinin kısalığı da keza önemli bir avantaj. Özellikle B kısımdaki göbek atmalık kısım da doğal olarak bizler için her daim garanti bir durum. Bu coğrafyada bir şarkıyı sevdiğimiz zaman bozuk plak gibi dinlediğimiz gerçeğini hatırladığımızda Inji'nin BBC Radio 1 haricinde Türkiye'den İngilizce şarkılar dinlemeyi seven kitleyi de kucaklaması ve Latin hayranlarına kadar dünyanın pek çok yerinden herkese hem yerel hem de evrensel bir hava yaratması muazzam doğru adımlar. Ancak 'Bellydancing'in çıkışı öylesine gecikti ve öylesine Kasım başına kadar sarktı ki doğal olarak bu durum şarkının niceliksel başarısını gölgeleyebilecek bir duruma dönüşebilir. Neyse ki Inji hem kendine hem de şarkısına güveniyor. E güvenilmeyecek bir şarkı değil ki. 'Bellydancing'in yazımında, fikrinde, melodisinde, mantığında, teorisinde bir katkım olsa ben de bu şarkının promosyonunu aylarca sosyal medyada yapardım. Ancak bundan sonrasında stratejik bazda 'Bellydancing'in Türk dinleyici hedefli bir istisna olduğunun bilincinde 1 ters 1 düz, 1 yerel-evrensel bir daha Avrupai hem tınılı hem de duruşlu ilerlemek sanırım Injiverse'ün Injiverse'lüğünü daha da büyütecek. 2023'ün en unutulmaz şarkılarından birine imza atan Inji, 2024 yılının başında BBC Radio 1'ın 'Sound Of...' anketine kalır mı bunu kısa bir zaman sonra öğreneceğiz ancak elbette gönlümüzün birincisi olduğu ortada. Inji, vizyonuyla, eğlencesiyle, yerel ve evrensel arasında kurduğu muazzam köprüyle bir Türk şarkıcının Avrupa'da ve dünyanın geri kalanında nasıl adımlar atması gerektiğinin en somut kanıtı. Hani diyorum, aranızda eğer dünyaya açılmak isteyen bir şarkıcı varsa Inji'nin attığı adımları takip etmeniz ve en başta İngiltere odaklı bir Avrupa müziği yolunda ilerlemeniz son derece önemli. Inji doğru yolda, sempatikliği ise en büyük avantajı. 'Bellydancing' öyle 2-3 ayda bıkılacak bir şarkı değil. Affedersiniz ama 2024 yazına kadar yolu var. Haydi Inji! Coşturmaya devam!

Haberin Devamı

 

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler