Geri Dön
İsrailli şarkıcı Dennis Lloyd 'Nevermind' ile Avrupa'yı salladı

İsrailli şarkıcı Dennis Lloyd 'Nevermind' ile Avrupa'yı salladı

Her yaz muhakkak sürpriz bir şarkı çıkar, bir anda eser gürler ve yaza damga vurur. Dünya genelinde tanınan bir şarkıcı haline gelir. 'One hit wonder' yani sadece tek bir şarkısıyla bilinen bir yıldıza dönüşür. Bir de bunun Avrupa versiyonu var. Avrupa özelinde bir şarkıcı oldukça ses getirir ve dünya çapında pek bilinmese de sadece Avrupa yıldızı haline gelir...

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Milow'dan 'Ayo Technology' yorumu

Geçtiğimiz yıllarda Belçikalı müzisyen Milow'un, yılların rap şarkısı 'Ayo Technology'i akustik bir formda cover'ladığında birçoklarımız şaşkınlık yaşamıştık. Türkiye'de yayın yapan yabancı müzik radyolarında ya da yabancı müzik ağırlıklı yayın yapan müzik kanallarında bile rotasyona giren şarkı Milow'la tanışma şarkımız olmuştu.

'This Is The Life'la salladı

İzlandalı şarkıcı Emiliana Torrini'nin sadece 2 dakika 19 saniyeden ibaret indie pop şarkısı 'Jungle Drum' da özellikle Batı Avrupa'da aylarca liste başı kalmayı başarmıştı. Bir diğer süpersonik başarı da İskoçyalı Amy Macdonald'dan gelmişti. 'This Is The Life' albümüne adını veren şarkı gerek Türkiye'de gerekse diğer Avrupa ülkelerinde hala daha hatırlanan, bilinen bir şarkı olmayı başarmıştı.

Henüz daha 25 yaşında

2018'in 'Avrupa yıldızı'nı merak edenler... Evet, bu yılın Avrupa'daki müzik yıldızı, 10 Temmuz itibariyle artık kesin diyebiliriz. 1993 doğumlu İsrailli şarkıcı Dennis Lloyd 'Nevermind' adlı şarkısıyla 2018 yazına damga vurmaya başardı. 2 buçuk dakikalık şarkının liste başarısı aldı başını gidiyor. Avusturya'da 1, İsviçre'de 2, Almanya'da 3 numaraya yükselen şarkı Norveç'te 3, İsveç'te 9 numaraya yükselmeyi başardı. Şarkı Belçika, Hollanda, Fransa, Danimarka, İtalya, İspanya, İrlanda, İngiltere, İskoçya ve Çek Cumhuriyeti'nin resmi single listelerine de girmeyi başardı.

Aslında bu şarkı 2 yıl önce çıktı

Bu muazzam liste başarıları aslında kocaman sürpriz. Çünkü neden? Şarkı 2018 yazında bir anda patladı, 'rahatlatıcı, dinlemesi keyifli bir pop şarkısı' olarak listelerimize dahil oldu. Ama aslında bu şarkı ilk olarak 2016 yılında yayınlandı. Orijinal haliyle o kadar da ses getirmeyen şarkı daha sonra daha trend ve fresh aranjesiyle piyasaya sürüldü ve gecikmeli de olsa patlamasını yaptı. Şarkının bu kadar çok sevilmesinde elbette kısacık olmasının yarattığı 'vuruculuk' da etkili.

Remix versiyonuyla sevildi

Dennis Lloyd henüz 25 yaşında genç bir müzisyen. Dolayısıyla daha önce kaydettiği 'Playa (Say That)', 'Snow White', 'Demons', 'Acts & Results' ve 'Think About It' gibi şarkılarda yakalayamadığı başarıyı 'Nevermind'la yakalamasını, İsveçli Lykke Li'nin 'I Follow Rivers' şarkısının ancak 'remiks' versiyonundan sonra duyulması gibi açıklayabiliriz. Ya da Imaany'nin akustik şarkılarının ancak remiks'leriyle dünya çapında hit olması gibi bir durum var. Peki gerçekten remiks şart mı? Evet, şart. Kabul edin ya da etmeyin ama remiks şart.

Avrupa odaklılık

Şunu da unutmamak gerekir ki Robbie Williams bizim için büyük bir star olsa da Robbie Williams aslında bir Avrupa starı. İngilizlerin en sevdiği şarkıcıların başında gelen Robbie Williams hiçbir zaman ABD'de ya da dünyada, Avrupa çapında yakaladığı başarıyı yakalayamadı. Dennis Lloyd, Amy Macdonald, Emiliana Torrini gibi isimler ise şarkılarıyla biliniyorlar. Avrupa çapında yıldız olmanın yolu ise elbette Robbie Williams'ın izlediği yol. ABD'yi fethedemeyeceğini anlayan Robbie Williams kariyerine Avrupa hedefli devam etmiş ve sadece 'Feel' değil birçok başka şarkısıyla da başarıyı yakalamıştı ve yıldızlaşmıştı. Dileğimiz İsrailli genç müzisyen Dennis Lloyd'un da böyle bir isme dönüşmesi elbette.

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

İsrailli şarkıcı Dennis Lloyd Nevermind ile Avrupayı salladı

İsrailli şarkıcı Dennis Lloyd Nevermind ile Avrupayı salladı

İsrailli şarkıcı Dennis Lloyd Nevermind ile Avrupayı salladı

İsrailli şarkıcı Dennis Lloyd Nevermind ile Avrupayı salladı

İsrailli şarkıcı Dennis Lloyd Nevermind ile Avrupayı salladı

İsrailli şarkıcı Dennis Lloyd Nevermind ile Avrupayı salladı

Benzer İçerikler