Geri Dön
Lil Nas X 'Montero (Call Me By Your Name)' ile 2021'e damga vurdu

Lil Nas X 'Montero (Call Me By Your Name)' ile 2021'e damga vurdu

'OId Town Road' şarkısıyla büyük bir çıkış yakalayan, Billie Eilish ile beraber Grammy kapışması yapan ancak bu yarışı kaybeden Lil Nas X bu kez oldukça iddialı bir şarkıyla aramıza döndü. Bu yıl daha bitmedi ama "Lil Nas X 'Montero (Call Me By Your Name)' ile 2021'e damga vurdu" diyebiliriz rahatlıkla...

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Nakaratı akıllardan çıkmıyor!

1999 doğumlu Lil Nas X son dönemin en büyük pop yıldızlarından biri. 'Old Town Road' şarkısı ve bu şarkının remix versiyonuyla büyük bir çıkış yapan ve bu şarkısıyla Grammy'lerde birçok adaylık kazanan ancak büyük ödülleri Billie Eilish'e kaptıran Lil Nas X, asıl büyük hit'ini ise geçtiğimiz aylarda yayınladığı 'Montero (Call Me By Your Name)' ile yakaladı. 'Call Me By Your Name' olarak bilinen bu şarkı adını birkaç yıl önce popüler olan 'Call Me By Your Name' filminden/romanından alıyor. Sadece 2 dakika 18 saniye süren şarkı öyle akıcı ki bittiğinde "Bir kez daha!" deyip bir daha dinlemek istiyorsunuz. Nakaratını bir kez duyduğunuzda zaten olay bitiyor. Öyle akılda kalıcı bir nakarata sahip ki şarkı günlerce kendi içinizde tekrarlıyorsunuz bu nakaratı.

Provokatif klibine tepkiler büyük

Gelelim işin olaylı kısmına... Tanu Muino ile Lil Nas X yönetmenliğinde çekilen klip, Youtube'da yayınlandığı ilk günden beri büyük bir fırtına kopardı diyebiliriz rahatlıkla. Dini ve mitolojik referanslara sahip klipte önce Lil Nas X 'Adem ve Havva'nın cennetten kovuluşuna referans olarak baştan çıkarılıyor. Daha sonra Barok dönem perukları eşliğinde yargılanıyor ve direk dansı sahnesiyle 'şeytanın evi'ne yolculuk yapıyor. Şeytanın karşısına çıktıktan sonra kucak dansı yapıp şeytanı öldürüyor ve boynuzları kendine takıyor. E doğal olarak böyle bir klip özellikle ABD'deki bazı çevreler tarafından 'değerlerimize hakaret ediyor' denilerek büyük bir eleştiri yağmuruna tutuluyor. Hatta öyle ki klibin yayından kaldırılması dahi bir ara gündeme geliyor.

ABD ve İngiltere'de 1 numara oldu

Bir sanat eseri ne kadar provokatif olursa olsun yasaklanmamalı, biz artık bunu kabul etmeliyiz. Lil Nas X zaten çarpıcı ve akılda kalan bir şarkıya bu denli olaylı bir klip çekerek yıldızlık mertebesine ulaşmış oldu. Şarkının liste başarısı da ortada. ABD'de Billboard Hot 100'de 1 numaraya yükselen şarkı, İngiltere ve İrlanda'da 1 numara oldu. Avrupa ve dünya listelerinde de oldukça sağlam bir başarı elde etti şarkı. Fransa, Avusturya, Finlandiya, Norveç, Portekiz ve Avustralya'da 1 numara olan şarkı; Almanya, İsviçre, Belçika, Hollanda, Danimarka ve Yeni Zelanda'da da 2 numaraya yükseldi. Lil Nas X 'Montero (Call Me By Your Name)' ile Grammy adaylığı kazanır mı bilemiyorum ama listeleri fethettiği ortada. Bu şarkıdan sonra artık Lil Nas X'in her hareketi merak edilen büyük bir yıldıza dönüştüğünü, 2021'e damga vurduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler