Geri Dön
Lokal Ekspres 5: Deeperise & Jabbar, Normal Şartlar Altında, Nurettin Çolak & Melis Fis

Lokal Ekspres 5: Deeperise & Jabbar, Normal Şartlar Altında, Nurettin Çolak & Melis Fis

Lokal Ekspres'in 5'inci konukları bugüne kadar birlikte kaydettikleri şarkılar arasında 'Raf'tan sonra en büyük heyecanı yaşatan Deeperise & Jabbar ikilisinden 'Her Şeyi Değil', alternatif rock sahnesinden Normal Şartlar Altında grubunun 90'lar sonu Kent, Myslovitz ve Radiohead esintili yeni single'ları 'Sen Yoksan' ve enerjisiyle dinleyeni kendine hayran bırakan zıpırlar zıpırı Nurettin Çolak & Melis Fis iş birliği 'Nasıl Uyuyorsun?'... 'Lokal Ekspres'te yerel yıldızları son sürat keşfetme zamanı!

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Son yıllarda adını duymaya başladığımız çok fazla isim ve çok fazla üretim var. Bu şarkılardan birçoğu maalesef gözden kaçıyor. Ancak bir arkadaş ya da dost önerisiyle haberimiz oluyor çoğu zaman bu şarkılardan. Halbuki bir dinlemeye başladığınızda "Ben neden daha önce keşfetmemişim ya" dedirtiyor neredeyse hepsi. Lokal Ekspres tam da bu gerekli ihtiyaçtan doğdu. Bu seride Türkiye'nin müzik sahnesinden yeterince takdir görmeyen, dinlenme rakamlarında hak ettiği ilgiyi bulamayan ama aslında taş gibi olan şarkılar yer alıyor. Lokal Ekspres'in 5'inci konukları bugüne kadar birlikte kaydettikleri şarkılar arasında 'Raf'tan sonra en büyük heyecanı yaşatan Deeperise & Jabbar ikilisinden 'Her Şeyi Değil', alternatif rock sahnesinden Normal Şartlar Altında grubunun 90'lar sonu Kent, Myslovitz ve Radiohead esintili yeni single'ları 'Sen Yoksan' ve enerjisiyle dinleyeni kendine hayran bırakan zıpırlar zıpırı Nurettin Çolak & Melis Fis iş birliği 'Nasıl Uyuyorsun?'... 'Lokal Ekspres'te yerel yıldızları son sürat keşfetme zamanı!

Haberin Devamı

Deeperise & Jabbar - 'Her Şeyi Değil'

Dijital müzik platformlarının yavaştan kendilerine bir sistem bulup çoğunluğu kucaklamaya başladıkları dönemin en unutulmaz şarkılarından biri elbette 'Raf'tı. Türkçe pop'un tıkanmaya başladığı ve alternatif müziğin giderek popülerlik kazandığı dönemde 'Raf' yalnızca dijitali sallamadı aynı zamanda kendisine radyolardan da hatırı sayılır bir destek buldu. Deeperise ve Jabbar ortaklığı olan ve elektronik müziğin yalnızca yüksek tempo remiks mantığıyla yapılan bir dans müziğinden ibaret olmadığını herkese hatırlatan, gerektiğinde masaya yumruğunu koyup öğreten 'Raf', özellikle de Deeperise ve Jabbar'ın bizlerdeki kredisinin sınırlarını oldukça geniş bir çerçeveden çizmişti. Aradan geçen 6 küsür yıllık süre sonrasında ikili 'Unuttum Derdimi' olsun, 90'lar klasiği Rengin cover'ı 'Aldatıldık' olsun her daim yüz güldüren işlerle yollarına devam ettiler. Son yayınlanan 'Her Şeyi Değil' ise "Şunu hiç unutma, kimse kimsenin her şeyi değil" gibi efsanevi bir slogana sahip olmasının haricinde muazzam temposu ve melodisiyle ilk dinlemede bile büyük bir heyecan yaratmayı başarıyor, hatta en az 'Raf'taki kadar "Bir dakika!" çektiriyor. Deeperise ve Jabbar, 'Raf'ı tekrarlamak yerine onları milyonlarla buluşturan şarkılarının çizdiği doğru rotaya farklı bir tat daha ekleme telaşında. Aradan geçen yıllara rağmen ikilinin hâlâ 'Raf'taki kadar cool ve trend olabilmeleri ise ekstra parantezleri daha hak ediyor. 'Her Şeyi Değil' özellikle de yazın bunaltıcı günlerinde Deeperise ve Jabbar'dan ferahlatıcı bir etki yaratıyor, ikili bizleri asla negatif anlamda şaşırtmıyor, bilakis 'Raf'ın dahi ilerisine gidebileceklerini müjdeliyor.

Haberin Devamı

Normal Şartlar Altında - 'Sen Yoksan'

90'lar sonu 2000'ler başı alternatif rock sahnesi Avrupa çapında da kaydadeğer grupların müzik piyasasına adım atmalarını hızlandırmıştı. İngiltere'den Radiohead'la 90'lar başında başlayan bu serüven 90'lı yılların sonu ve 2000'li yılların başında özellikle de Kuzey ve Doğu Avrupa'da nevi şahsına münhasır muazzam grupların doğuşuna vesile olmuştu. İsveç'ten Kent, Polonya'dan Myslovitz, Letonya'dan Prāta Vētra, Rusya'dan Mumiy Troll gibi birçok grup, pop ile uyumlu olsa da buram buram rock havasında olan alternatif rock işlerle sadece yaşadıkları ülkede değil Avrupa genelinde ilgi uyandırmıştı. Günümüzde dil faktörüne takılmayan, retro dostu sıkı müzik dinleyicilerinin belki de yeni yeni keşfettiği bu grupların alternatif rock sound'larına günümüzde, özellikle de Türkçe rock ya da alternatif sahnesinde pek de rastlamıyoruz. 'Tesadüf', 'Kelime' ve 'M.A.D.' gibi şarkılarla adını duyurmaya başlayan 1912 grubu haricinde pek de Radiohead sound'unu göremesek de Normal Şartlar Altında tam da imdada yetişen noktada 'Sen Yoksan'la bizleri selamlıyor. Geçtiğimiz günlerde yayınlanan ve özellikle de son 40 dakikasıyla Kent'in optimizmini, Radiohead'in derinini, Myslovitz'in depresifliğini tek aynı potada eriten ve muazzam bir nostalji hissi yaşatan Normal Şartlar Altında, yalnızca diskografilerindeki en iyi şarkıyı değil aynı zamanda bundan sonra çizmeleri gereken rotayı da doğru belirlemiş oluyor. Anıl Özelgül ve Yunus Kelgökmen ikilisi 'Normal Şartlar Altında' geniş kitleler tarafından keşfedilmeyi hak ediyor. Dijitalde bile genç yeteneklerin kaybolduğu dönemde 'Sen Yoksan'ın da ilerisini görmeleri için ise öncelikle istikrar gerekiyor elbette. Bu trap çılgınlığı içinde alternatif rock yaparak sesini duyurmayı hedeflemek ise deli işi değil, tutku işi. Ve hepimiz iyi biliriz ki gerçekten seversen, gerçekten istersen her şey olur. 'Sen Yoksan' da fark etmez, 'Normal Şartlar Altında' yollar elbet bulunur...

Haberin Devamı

Haberin Devamı

Nurettin Çolak & Melis Fis - 'Nasıl Uyuyorsun?'

Threads'in dünyaya açıldığı ilk 6 saat boyunca online olan o 'ilk tayfa' gayet iyi hatırlar ki Melis Fis o gece şov yapmıştı. Yazdığı her cümleyle kopartan, 'ben senoit, sen benoit, kim kimoit, dum dumoit'lık esprilere konu olacak ana sayfa karışıklığında kendiliğinden oluşan WhatsApp dedikodu grubu havasının en popüler ismi olan Melis Fis, enerjisiyle onu tanımayanlara bile "Kim bu Melis Fis?" dedirtmişti. Melis Fis, özellikle Ege Balkız'la kaydettiği 'Bak Bana' ve dinleyen herkese göbecikler attıran 'Uyku Yok' gibi işlerle son dönemin en umut vadeden genç yeteneklerinden biri. Nurettin Çolak'la iş birliği yaptığı 'Nasıl Uyuyorsun?' ise onun bugüne kadarki -şimdilik- en zıpır ve eğlenceli şarkısı. Sözü ve müziği Melis Fis imzalı olan 'Nasıl Uyuyorsun?', Nurettin Çolak'ın muazzam sempatik aranjesiyle hem şık hem de trend bir işe dönüşüyor. Tüm bunların yanına ikilinin single kapak fotoğrafındaki muazzam cool'lukları eklenince "Acaba bizim yerli Piri & Tommy'miz olabilirler mi?" diye de düşündürmeden edemiyorlar. 'Nasıl Uyuyorsun?' şu an için daha çok Z kuşağının dikkatini çekse de unutmayalım ki Y'ler birer birer X'leşiyor. Çolak ve Fis ikilisinin mayası tutmuş, yetmemiş Serebro tadında arabada çekilen ve finalinde Nurettin Çolak sürpriziyle sona eren tatlı video klibiyle olayı da gayet bitirmiş. Bundan sonrası da az biraz vicdanlara kalmış. Ruhunu gençleştirmek isteyen, az biraz zıpır sözler ve melodiler duymak isteyen Nurettin Çolak & Melis Fis ikilisinin 'Nasıl Uyuyorsun?'unu asla ıskalamamalı.

Haberin Devamı

 

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler